ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ — Συγγραφέας: Goodall Chris

posnazisete - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

posnazisete - Σόλων ΜΚΟΠώς να ζήσετε… για να επιζήσει ο πλανήτης 
Βήμα-βήμα οδηγίες για να περιορίσουμε το διοξείδιο του άνθρακα
Συγγραφέας: Goodall Chris
Εκδότης: Ισόρροπον
Ημερ/νία έκδοσης: 2008
Αριθμός σελίδων: 314


Οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα: η δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να αποφύγουμε μια καταστροφή που θα πλήξει πολλά μέρη του πλανήτη μας. Οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες δεν αντέδρασαν έγκαιρα και τώρα θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας από εμάς χωριστά.

Ο πλανήτης μας δεν μπορεί να απορροφήσει πάνω από 3 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο για κάθε έναν από εμάς, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία και τις αλλαγές των βροχοπτώσεων μέσα σε ανεκτά όρια. Ο δυτικός τρόπος ζωής, όμως, από τα αυτοκίνητα και τα αεροπορικά ταξίδια για μακρινούς προορισμούς μέχρι τις οικιακές συσκευές και την τροφή που φτάνει μέχρι το πιάτο μας, μας καθιστά υπεύθυνους για πάνω από 12 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο – η τετραπλάσια ποσότητα, δηλαδή, από αυτήν που θα μπορούσε να αντέξει ο πλανήτης μας.

Η ατομική δράση είναι αναγκαία, αν θέλουμε να αποφύγουμε το κλιματικό χάος. Το βιβλίο “Πώς να ζήσετε… για να επιζήσει ο πλανήτης” δείχνει πόσο εύκολο είναι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο και αυτοτελή οδηγό, που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να τις μειώσουμε στους 3 τόνους το χρόνο.