1

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ (του Διονύση Παπαδόπουλου)

Ποιος κορωνοϊός; Θερίζει ο καρκίνος από τα σκουπίδια που τρώμε και το νερό που πίνουμε.
 
Αν οι κυβερνήσεις νοιάζονται τόσο πολύ για την υγεία μας ζητώντας στο τέλος και πιστοποιητικό εμβολιασμού από την γάτα και τον σκύλο που έχουμε μήπως πρέπει να ζητήσουμε και εμείς πιστοποιητικά υγείας για αυτά που μας ταΐζουν;
 
Για αυτά τα δηλητήρια που βάζουν στο τραπέζι μας και που τα πληρώνουμε πανάκριβα στα σούπερ μάρκετ του θανάτου και στις λαϊκές του τρόμου;
 
Σοκ προκαλεί μια έρευνα στη Γαλλία για την γλυφοσάτη.
 
Η Ε.Ε παράτεινε την χρήση του γνωστού ζιζανιοκτόνου, ανανέωσε δηλαδή τον αργό θάνατό μας από αυτό, την ώρα που απαιτεί να είμαστε “υγιείς” απέναντι στον κορωνοϊό..
 
Τα δισεκατομμύρια που βγάζουν από τις μονοπωλιακές πατέντες των εμβολίων βρωμάνε από το ίδιο αίμα και θάνατο με αυτά της Monsanto και της Bayer.
 
Αν στη Γαλλία η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού είναι μολυσμένη με την γλυφοσάτη, ας φανταστεί κανείς τι συμβαίνει στην Ελλάδα  με ανύπαρκτους ελέγχους και έρευνες για το τι τρώμε..
 
Η γλυφοσάτη υπάρχει στα ούρα του 99,8% των Γάλλων, αποκαλύπτει μια πρόσφατη μελέτη. Ειδικότερα μεταξύ των καταναλωτών νερού βρύσης, νερού πηγής και χυμών φρούτων.

Η γλυφοσάτη είναι παρούσα στα ούρα ολόκληρου του γαλλικού πληθυσμού. 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου στο περιοδικό Environmental Science and Pollution Research…
 
Σχεδόν 7.000 Γάλλοι συμμετείχαν σε αυτές τις εξετάσεις ούρων μεταξύ 2018 και 2020. Τα επίπεδα γλυφοσάτης είναι υψηλότερα σε άνδρες, παιδιά, καπνιστές και αγρότες και κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 
Ο Daniel Grau είναι ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. Ως στατιστικολόγος, συντονίζει την επιστημονική ομάδα του συλλόγου Campagne Glyphosate που οργάνωσε τις συλλογές ούρων.
Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική οικολογική ιστοσελίδα Reporterre η μελέτη του δείχνει ότι το 99,8  % από τους σχεδόν 7.000 Γάλλους που εξετάστηκαν είχαν γλυφοσάτη στα ούρα τους.
 
Με μέσο ποσοστό 1,19 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml),που είναι δωδεκαπλάσιο από το πρότυπο που ισχύει για το πόσιμο νερό.

“Απολύτως, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν γλυφοσάτη στα ούρα τους”.

 
“Κατά τη διάρκεια των συλλογών, που πραγματοποιήθηκαν σε 84 γαλλικά τμήματα, μοιράσαμε ερωτηματολόγια στους συμμετέχοντες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό σε σύγκριση με τον γαλλικό πληθυσμό, είχαμε πολλούς καταναλωτές βιολογικών προϊόντων, λίγους καπνιστές, πολλές γυναίκες, συνταξιούχους και αγρότες. Παρόλα αυτά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν υψηλά ποσοστά. Είναι πολύ πιθανό ότι ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού θα έδειχνε υψηλότερο μέσο ποσοστό”.

“Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν ήδη επισημάνει άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις: υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης στους άνδρες και σε άτομα κάτω των 15 ετών. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα ποσοστά είναι υψηλότερα μεταξύ των αγροτών και ιδιαίτερα των αμπελουργών, επειδή αυτά τα επαγγέλματα δουλεύουν με αυτό το ζιζανιοκτόνο. Αλλά και στους καπνιστές, επειδή η γλυφοσάτη χρησιμοποιείται ως ξηραντικό πριν τη συγκομιδή στην καλλιέργεια καπνού για να στεγνώσει. Αντίθετα, παρατηρούμε πτώση των ποσοστών όταν τρώμε κυρίως βιολογικά, σε ποσοστό άνω του 85% “…

Παρουσιάζω επίσης νέα στοιχεία, ιδίως όσον αφορά τις εποχές και το νερό της βρύσης.

Παρατηρήσαμε ότι τα επίπεδα γλυφοσάτης στα ούρα είναι υψηλότερα την άνοιξη και το καλοκαίρι:1,4 ng/ml μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 1,05 ng/ml μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται από όλους τους συμμετέχοντες και επιβεβαιώνονται από μια σειρά 1.800 δειγμάτων από λίγα τμήματα όπου ελήφθησαν πολλά δείγματα σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους του έτους. Αυτά τα αποτελέσματα εγείρουν ερωτήματα: είναι η διάδοση υπεύθυνη για αυτά τα υψηλά ποσοστά  ; Αν ναι, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί ποια είναι η συμβολή της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που επηρεάζει την αναπνευστική οδό. 

Το θέμα αυτό δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα γιατί σύμφωνα με το τοξικολογικό φύλλο του Inserm (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας) του Σεπτεμβρίου 2019,η απορρόφηση μετά από έκθεση με εισπνοή δεν έχει προσδιοριστεί.
Αυτή είναι μια υπόθεση που αξίζει περαιτέρω διερεύνηση.

Όσον αφορά το νερό, βλέπουμε υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των καταναλωτών νερού βρύσης και πηγών, και χαμηλότερα μεταξύ των ανθρώπων που καταναλώνουν φιλτραρισμένο νερό. Δηλαδή δεν προέκυψε σημαντικό στοιχείο σχετικά με το εμφιαλωμένο νερό”.

Σοκ προκάλεσε και η περίπτωση των χυμών φρούτων.

“Ναι, παρατηρούμε υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των καταναλωτών χυμού φρούτων, και ειδικά στα παιδιά αυτό εγείρει αρκετές υποθέσεις που πρέπει να διερευνηθούν. Αυτά τα ποσοστά εξηγούνται από την κατανάλωση ή ανά προϊόν; Οι χυμοί φρούτων, ιδιαίτερα τα πορτοκάλια, περιέχουν γλυφοσάτη και καταναλώνονται κυρίως από παιδιά. 

 
Ποια είναι η αιτία των υψηλών επιπέδων στους καταναλωτές, ο μεταβολισμός του παιδιού ή ο χυμός φρούτων ;

“Αυτή η μελέτη είναι το αποτέλεσμα μιας εκστρατείας συλλογής που διήρκεσε από το 2018 έως το 2020, ακολουθούμενη από δύο χρόνια εργασίας ανάλυσης δεδομένων. Οι πολίτες ήρθαν να εξεταστούν και πλήρωσαν τα δικά τους έξοδα για τις αναλύσεις. Μπορούμε να μιλήσουμε επιτέλους για μια “επιστήμη των πολιτών”.  

 
Είναι πράγματι μια μορφή συμμετοχικής επιστήμης του πολίτη ή, στο βαθμό που πολίτες, ερασιτέχνες ή μη, συμβάλλουν στη συλλογή δεδομένων για να μπορέσουν οι επιστήμονες να προωθήσουν τις γνώσεις τους για ένα θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν την έρευνα των επιστημόνων. 
Αυτό μπορεί να ωθήσει το κράτος να χρηματοδοτήσει την έρευνα”.
“Θα ήθελα και άλλοι επιστήμονες να ασχοληθούν με αυτήν την εργασία και να ξεκινήσουν τις δικές τους μελέτες. Παρουσιάσαμε σημαντικά αποτελέσματα που ανοίγουν νέες υποθέσεις είτε για την εξάπλωση, το νερό της βρύσης, τις διατροφικές συνήθειες ή ακόμα και τους χυμούς φρούτων. Είναι στο χέρι των επαγγελματιών να συνεχίσουν αυτή τη δουλειά”.
Μήπως τελικά η “εμβολιαστική κάλυψη” των σωμάτων μας είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος αυτης δηλαδή της ζιζανιοκτόνου κάλυψης των τροφών που καταναλώνουμε; Λέω μήπως..
 
Αν νοιάζονται τόσο πολύ να αποκτήσουμε εμβολιαστική “ασπίδα” κατά του κορωνοϊού ας σταματήσουν το κυνήγι μαγισσών των ανεμβολίαστων και να μας πουλάνε τα “σύνδρομα Τζόκοβιτς” και ας απαγορεύσουν τα ζιζανιοκτόνα δια παντός κάνοντας και τα βιολογικά προϊόντα οικονομικά προσιτά σε όλους, ειδάλλως στο τέλος δεν θα τους πιστεύει κανείς.
 
Δικαίωμα και πρόσβαση στα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν μόνο οι εμβολιομανείς δημοσιογράφοι των ΜΜΕ οι δημόσιοι υπάλληλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι “εισοδηματίες” αλλά ΟΛΟΙ ακόμα και ο τελευταίος άστεγος ή ο τελευταίος πάμπτωχος της χώρας γκέ γκε;
 
(Δωρεάν εννοείται όπως το εμβόλιο βεβαίως βεβαίως…)
 
πηγή : Enallaktikos.gr