ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΙΛΟΖΩΪΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

SKILOS AFTODIOIKISI - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

SKILOS AFTODIOIKISI - Σόλων ΜΚΟΤις καλοκαιρινές τους βουτιές ανενόχλητοι θα μπορούν να κάνουν οι σκύλοι, παρέα με τους κηδεμόνες τους, σε κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης, καθώς στον Δήμο Θερμαϊκού ορίστηκαν οι πρώτες “pet friendly” ακτές. Μέχρι τώρα αρκετοί από τους κηδεμόνες σκύλων αναζητούσαν ερημικές παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους τα συμπαθή τετράποδα. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, όμως, αποφάσισε να καθορίσει θαλάσσιες περιοχές, όπου οι σκύλοι θα μπορούν ελεύθερα να απολαμβάνουν το νερό και να συγκαταλέγονται νόμιμα μεταξύ των λουόμενων.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Πρωινό στο Πρακτορείο” αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση, που δίνει το δικαίωμα στα σκυλιά να χαίρονται τη θάλασσα.

“Έχουμε άριστη συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και βρήκαμε παραλίες στην Αγία Τριάδα, στο Αγγελοχώρι και τη Μηχανιώνα ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το μπάνιο του μαζί με τον αγαπημένο του φίλο, που είναι ο σκύλος” είπε ο κ. Μαυρομάτης.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επιλεγμένες παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, ότι επιτρέπεται ελεύθερα το μπάνιο για να το γνωρίζουν οι κηδεμόνες των ζώων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, amna.gr

Από: noiazomaianimalrescue.blogspot.gr ~ aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα