ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ~ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

Amazonian rainforest - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Amazonian rainforest - Σόλων ΜΚΟΑγαπητά μέλη του Avaaz,

Έχουμε μια φοβερή ιδέα!

Ο Αμαζόνιος παρέχει το 20 % του οξυγόνου του πλανήτη, φιλοξενεί το 10 % της βιοποικιλότητάς μας, ενώ αποτελεί την καλύτερη άμυνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αλλά και την πατρίδα μοναδικών ιθαγενών πληθυσμών.

Παρ’ όλα αυτά, τα δέντρα του κόβονται με ρυθμό που αντιστοιχεί στην αποψίλωση 16 γηπέδων ποδοσφαίρου στο χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσεις αυτό το email! Χωρίς να υπερβάλλουμε.


Πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε; Η ιδέα μας είναι να μετατρέψουμε τον Αμαζόνιο στον πρώτο διεθνή, ασύλληπτα εκτενή και πλήρως προστατευόμενο βιότοπο! Ένα εκατομμύριο μέλη του Avaaz έχουμε ήδη στηρίξει αυτή την ιδέα και η κολομβιανή κυβέρνηση είναι με το μέρος μας! Τώρα, μένει μόνο να πείσουμε και τη Βραζιλία. Η δημοτικότητα της προέδρου Dilma Rousseff πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνει κάτι που θα ευχαριστήσει πραγματικά τον κόσμο. Οι Βραζιλιάνοι λατρεύουν τον Αμαζόνιο και, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, θα τη συνέφερε να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Αυτός ο βιότοπος θα έχει δύο φορές την έκταση της Γαλλίας! Μοιάζει με όνειρο, αλλά είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τη νίκη που θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα κατορθώματά μας. Ωστόσο, όσο πιο κοντά θα φτάνουμε στη νίκη τόσο περισσότερο θα μας σαμποτάρουν τα λόμπι των γεωκτηνοτρόφων και των μεταλλωρύχων δωροδοκώντας ένα σωρό πολιτικούς. Χρειαζόμαστε μια πραγματικά ανεπανάληπτη εκστρατεία ενημέρωσης για να πείσουμε την πρόεδρο Dilma Rousseff να στηρίξει άμεσα αυτό το σχέδιο! Αν 50.000 πολίτες από εμάς στηρίξουμε, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, με όσα θα πληρώναμε για ένα ποτό ή ένα γεύμα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στήριξέ μας για να συμβάλουμε στη μετατροπή του Αμαζονίου στο μεγαλύτερο προστατευόμενο βιότοπο του πλανήτη:

ΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 2€

ΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 4€

ΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 8€

ΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 16€

ΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 32€

Για να στηρίξεις με ένα άλλο ποσό, πάτησε εδώ.

Το Avaaz έχει 7.000.000 μέλη στη Βραζιλία και συνεργαζόμαστε στενά με αυτόχθονες ακτιβιστές. Έχουμε δημιουργήσει τις ιδανικότερες συνθήκες για την εκτέλεση μιας τέτοιας δημόσιας εκστρατείας. Ωστόσο, για να σιγουρευτούμε ότι οι ιθύνοντες θα εισακούσουν τις εκκλήσεις μας και θα αγνοήσουν τα λόμπι, χρειαζόμαστε πόρους που θα ενισχύσουν τη φωνή μας μέσα από:

  • Ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, ακόμη και με την βοήθεια διάσημων Βραζιλιάνων που θα πείσουν ευκολότερα το κοινό
  • Αυτόχθονες ακτιβιστές για την προώθηση του σχεδίου και την πραγματοποίηση συναντήσεων με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα
  • Επισκέψεις εθνικών και διεθνών ΜΜΕ στην περιοχή για να διαδώσουν αυτό το ελπιδοφόρο σχέδιο και να κλιμακώσουν την πίεση που ασκούν για την έγκρισή του
  • Δράσεις και διαδηλώσεις για την καλύτερη αναπαράσταση της ανάγκης για άμεση κινητοποίηση
  • Προσωπικές εκκλήσεις προς την πρόεδρο Dilma Rousseff από τους αγαπημένους της συγγραφείς και ηθοποιούς
  • Μια ομάδα που θα παρακολουθεί τις ενέργειες της κυβέρνησης και θα αντιμετωπίζει ταχύτατα τυχόν δυσκολίες και εμπόδια

Έχουν απομείνει μόνο τρία εκτενή, υπεραιωνόβια δάση στον πλανήτη. Γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε τον Αμαζόνιο να επιβιώσει. Αυτό κάνουν και οι ιθαγενείς πληθυσμοί που ζουν εκεί. Φαίνεται πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει το παιχνίδι και να αποτελέσει μια ιστορική νίκη στη μάχη για τη διάσωση του Αμαζόνιου.

Έχουμε παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση σημαντικών νικών στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ενός νόμου στη Βραζιλία που πέταξε έξω από την πολιτική χιλιάδες πολιτικούς που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς. Πρέπει να συμπαρασταθούμε στους ιθαγενείς πληθυσμούς αυτού του αρχέγονου δάσους και να μετατρέψουμε τον παγκόσμιο θησαυρό του Αμαζονίου στο μεγαλύτερο βιότοπο του πλανήτη.

Το κίνημά μας είναι μοναδικό χάρη στην ικανότητά μας να εντοπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος και να αντιστέκεται προτείνοντας τις πιο ισχυρές λύσεις. Όταν οι άλλοι απελπίζονται και απλά παραπονιούνται, εμείς ευαισθητοποιούμαστε και αναλαμβάνουμε δράση. Και αυτή η περίπτωση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτόν το βιότοπο, θα έχουμε πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία του κινήματος. Νιώθουμε απέραντα ευγνώμονες για κάθε έξυπνο, ευαίσθητο και αφοσιωμένο άτομο αυτού του κινήματος.

Με ελπίδα, ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη,

Ricken, Alex, Alaphia, Laila, Nataliya, Alice, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ:

Αμαζόνιος: Οι υπερασπιστές των δασών πήραν τα όπλα (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/environment/article/407759/amazonios-oi-uperaspistes-ton-dason-piran-ta-opla/

Οι ιθαγενείς μπορούν να σώσουν τον Αμαζόνιο (Το Βήμα)
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=706588

Έρευνα διεξάγουν οι αρχές της Βραζιλίας για τη δολοφονία οικολόγου (News 247)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/ereyna-dieksagoyn-oi-arxes-ths-vrazilias-gia-th-dolofonia-oikologoy.3632937.html

Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου αλλάζει προς το χειρότερο — Amazon Deforestation Takes a Turn for the Worse (Scientific American)
http://www.scientificamerican.com/article/amazon-deforestation-takes-a-turn-for-the-worse/

Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου τριπλασιάζεται, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για πιο «ακραία γεγονότα» — Deforestation tripled in the Amazon as experts warn more ‘extreme events’ (The Telegraph)
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/11556420/Deforestation-tripled-in-the-Amazon-say-researchers-as-experts-warn-more-extreme-events.html

Οργώνοντας τον Αμαζόνιο — Farming the Amazon (National Geographic)
http://environment.nationalgeographic.com/environment/habitats/last-of-amazon/

Ο πνεύμονας της Γης έχει χάσει το ένα δέκατο των δέντρων του μέσα σε πενήντα χρόνια — Lungs of the world has lost a 10th of its trees in 5 decades (International Business Times)
http://www.ibtimes.co.uk/amazon-rainforest-lungs-world-has-lost-10th-its-trees-5-decades-1497696

Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου αυξήθηκε κατά 35 % τον τελευταίο χρόνο — Amazon deforestation increased by one-third in past year (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2013/nov/15/amazon-deforestation-increased-one-third

Η Βραζιλία, η Κολομβία και η Βενεζουέλα σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου οικολογικού διαδρόμου — Brazil, Colombia, Venezuela plan new ecological corridor (The Brics Post) 
http://thebricspost.com/brazil-colombia-venezuela-plan-new-ecological-corridor/#.VeBs4dN4vk-

 

ΠηγήΤοπικοποίηση, topikopoiisi.com

Φωτογραφία: wikimedia

Σχετικά άρθρα