ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ

viologika trofima 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

viologika trofima 1 - Σόλων ΜΚΟΗ διατροφή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην υγεία του ατόμου και είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα της διατροφής στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Ένα νοσοκομείο, το Rodale Institute του Πανεπιστημίου του Saint Loukas «έπιασε» την βασική ιδέα ότι οι ασθενείς του θα πρέπει να τρέφονται σωστά με θρεπτικά γεύματα και όχι τα συνηθισμένα άνοστα προ-μαγειρευμένα των νοσοκομείων.


Έτσι το 2014 δημιούργησε ένα  βιολογικό αγρόκτημα 20 στρεμμάτων για να μπορεί  να προσφέρει στους ασθενείς του βιολογικά προϊόντα μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Saint Loukas.

viologika trofima 2  pg

Σήμερα ένα χρόνο αργότερα μετά την μεγάλη επιτυχία μπόρεσε να διπλασιάσει την έκταση φτάνοντας τα 40 στρέμματα και στόχο την παραγωγή 45 τόνων τροφίμων ετησίως για να καλύψει 100% τις ανάγκες των ασθενών του αλλά και να προμηθεύει με καλάθια τροφίμων τους πρώτους μήνες τις νέες μητέρες που βγαίνουν από το μαιευτήριο του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου πιστεύει ότι το μοντέλο αυτό σύντομα θα είναι επεκτάσιμο στα νοσοκομεία όλης της χώρας βοηθώντας τους ασθενείς να αναρρώνουν γρηγορότερα αφού η διατροφή είναι το φάρμακο, κατά τον Ιπποκράτη, αλλά και θα βοηθήσει και τα νοσοκομεία να γίνουν πιο αυτάρκη και βιώσιμα.

viologika trofima 3

Πηγή/φωτογραφίες: Απέναντι Όχθη, apenantioxthi.com

Σχετικά άρθρα