ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ANIMATION ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

forests animation - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

forests animation - Σόλων ΜΚΟΜε τη χρήση κινουμένων σχεδίων παρουσιάζεται το πολύπλευρο ζήτημα της βιώσιμης διαχείρισης των δασών. Τα δάση πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών:περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο πλούσιους σε βιοποικιλότητα οικοτόπους του κόσμου και δυστυχώς εξαφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό. Πολλές ταινίες με θέμα τα δάση έχουν την τάση να βασίζονται στο συναισθηματισμό και όχι στο τι συμβαίνει τώρα και τι μπορεί να γίνει για τη διατήρηση του οικοσυστήματος μας.


Στο βίντεο (http://mediastorm.com/clients/guardians-of-the-forest-for-gef) η προσοχή μας μετατοπίζεται από το δάσος στις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία και την καθημερινή ζωή η καταστροφή του. 

Τα δάση συμβάλλουν θετικά στο κλίμα καθώς απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέποντας το σε οξυγόνο. Κάθε χρόνο 13 εκατ. εκτάρια δάσους (όσο το μέγεθος της Αγγλίας) καταστρέφονται.

Με τον πληθυσμό της Γης να αυξάνεται, η ανάγκη για την κάλυψη της σίτισης ανάγκασε τους αγρότες σε αποψίλωση των δασών για τη γεωργία και την κτηνοτροφία.


Πηγή: tvxs.gr