ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων (της Αθηνάς Λεβέντη)

acropolismuseum doctvgr r - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

acropolismuseum doctvgr r - Σόλων ΜΚΟΤο 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνουν σε μουσεία. Στις 18 Μαΐου, ανοίγουν οι πόρτες στα μουσεία όλης της Ελλάδας και μας δίνουν μια καλή αφορμή για επίσκεψη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Έλληνες δεν έχουν τα μουσεία και πολύ ψηλά στις λίστες των ενδιαφερόντων τους. Το 2014 ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακάλυψε ότι το 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνει σε μουσεία.


Οι ευκαιρίες για μια δωρεάν επίσκεψη πολλαπλασιάζονται πάντως στην εποχή της κρίσης: οι πόρτες των Μουσείων ανοίγουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (όπως στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων), προκειμένου να δημιουργηθούν αφορμές να επισκεφτούμε τις κιβωτούς του ανθρώπινου πολιτισμού.

Δωρεάν ξεναγήσεις, ημερίδες, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, μπορούμε να απολαύσουμε στα μουσεία όλης της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ανήμερα του εορτασμού, η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη ενώ προγραμματίζονται ειδικά προγράμματα ανά μουσείο.

Κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιλέγει μια θεματική. Για τη φετινή γιορτή διάλεξε το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», με σκοπό να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία συνεργατική, λιγότερο καταναλωτική και με σεβασμό στα οικοσυστήματα. Τιμώμενο μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων), όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 15 έως τις 24 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: 
ΔΩΡΕΑΝ: Ημέρες Μουσείων

Πηγή/φωτογραφία: doctv.gr

Σχετικά άρθρα