ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Τ. & ΤΟΥΣ Γ.Τ.Ο. «Τροποποιημένα Γονίδια, Παραποιημένη Αλήθεια»

altered genes front cover - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

altered genes front cover - Σόλων ΜΚΟΈνα νέο βιβλίο με τίτλο «Τροποποιημένα Γονίδια, Παραποιημένη Αλήθεια» (Altered Genes, Twisted Truth – How the Venture to Genetically Engineer Our Food Has Subverted Science, Corrupted Government, and Systematically Deceived the Public) από τον Αμερικανό δικηγόρο δημοσίου συμφέροντος Steven Druker εκθέτει πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ και κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα έχουν διαστρεβλώσει συστηματικά τα γεγονότα σχετικά με τους ΓΤΟ και την επιστημονική έρευνα που δημιουργεί αμφιβολίες για την ασφάλειά τους.

Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από 15 χρόνων εντατικής έρευνας από τον Druker, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από την έναρξη μήνυσης εναντίον της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την οποία ανάγκασε να ανακοινώσει τους φακέλους της σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Αυτά τα αρχεία αποκάλυψαν ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα κατάφεραν την εμπορευματοποίηση το 1992, μόνο και μόνο επειδή η FDA:


– συγκάλυψε τις εκτεταμένες προειδοποιήσεις των δικών της επιστημόνων σχετικά με τους κινδύνους τους.

– είπε ψέματα σχετικά με τα γεγονότα.

– και κατόπιν παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο περί ασφάλειας των τροφίμων επιτρέποντας σε αυτά τα τρόφιμα να διατεθούν στην αγορά χωρίς να έχουν αποδειχθεί ασφαλή μέσω των τυποποιημένων δοκιμών.

Το βιβλίο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, μετά την απόφαση της 13ης Ιανουαρίου 2015 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία επιτρέπει στα κράτη μέλη να επιλέξουν ή μη την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων φυτών. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο, ο Druker και η Jane Goodall (η οποία το προλογίζει) ομόφωνα δηλώνουν ότι θα ήταν παράτολμο να υιοθετηθεί μια τεχνολογία που είναι απαράδεκτα επικίνδυνη και η οποία εκ πρώτης δεν θα έπρεπε να έχει καν διατεθεί στην αγορά.

Περιγραφή εκδότη

Το βιβλίο «Τροποποιημένα Γονίδια, Παραποιημένη Αλήθεια» του Steven Druker αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της εποχής μας. Αφηγείται μια ιστορία που μας αφήνει εμβρόντητους: την ιστορία του πώς προέκυψε η μαζική επιχείρηση της αναδιάρθρωσης του γενετικού πυρήνα της τροφής του κόσμου, πώς προχώρησε παραβιάζοντας τα πρωτοκόλλα της επιστήμης, και πως για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, εκατοντάδες επιφανείς βιολόγοι και έγκριτα ιδρύματα έχουν συστηματικά παραποιήσει την αλήθεια, προκειμένου να αποκρύψουν τους μοναδικούς κινδύνους των ΓΤ προϊόντων, και να τα φέρουν στο πιάτο μας.

Το βιβλίο αυτό παρέχει μια παραστατική περιγραφή του πως αυτή η περίτεχνη απάτη φτιάχτηκε και πώς εξαπάτησε όχι μόνο το ευρύ κοινό, αλλά και ένα πλήθος άλλων οξύνοων ατόμων με επιρροή. Το βιβλίο εκθέτει επίσης πως η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έφτασε σε σημείο να γίνει βασικός συνεργός – και πώς έχει παραβεί το νόμο και κατ ‘επανάληψη έχει πει ψέματα προκειμένου να μπουν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στην αγορά χωρίς τις δοκιμές ασφάλειας που απαιτούνται από τους ομοσπονδιακούς νόμους. Ως αποτέλεσμα, εδώ και δεκαπέντε χρόνια οι οικογένειες της Αμερικής καταναλώνουν σε καθημερινή βάση μια ομάδα νέων προϊόντων που το επιστημονικό προσωπικό της FDA είχε προηγουμένως προσδιορίσει ότι είναι υπερβολικά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Όταν αυτή η συγκλονιστική ιστορία θα φτάσει στο τέλος της, θα γίνει σαφές ότι η υποβάθμιση της επιστήμης που εκπροσωπεί δεν ήταν μόνο δυσάρεστη, αλλά χωρίς προηγούμενο – και ότι σε καμία άλλη περίπτωση τόσο πολλοί επιστήμονες δεν υπονόμευσαν τόσο σοβαρά τα πρότυπα που είχαν εκπαιδευτεί να υποστηρίζουν, παραπλάνησαν τόσους πολλούς ανθρώπους, και επέβαλαν τέτοιου μεγέθους κίνδυνο τόσο για την ανθρώπινη υγεία αλλά και την υγεία του περιβάλλοντος.

Πρόλογος από τη διεθνώς καταξιωμένη επιστήμονα Jane Goodall

Ο πρόλογος του βιβλίου έχει γραφτεί από μία από τις πιο διάσημες εν ζωή επιστήμονες στον κόσμο: την Jane Goodall, PhD, DBE, την διεθνώς γνωστή ζωολόγο πρωτευόντων θηλαστικών και Αγγελιοφόρο της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Η υποτιμητική μομφή της «αντι-επιστήμης» που χρησιμοποιείται από το λόμπι της βιοτεχνολογίας εναντίον όσων επιστημόνων αντιτίθεται στους ΓΤΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της Jane Goodall. Η επιστημονική κληρονομιά της είναι αναντίρρητα εξαιρετική, και έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία επιστήμης και επαίνους από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο επιστήμονα εν ζωή σήμερα.

Τι έχει να πει η Jane Goodall για τη συνολική επιστημονική απάτη των ΓΤΟ και τη διεφθαρμένη βιομηχανία βιοτεχνολογίας;

Κατά τα λεγόμενά της, το βιβλίο «Τροποποιημένα Γονίδια, Παραποιημένη Αλήθεια» … «χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία των τελευταίων 50 χρόνων.»

Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας την εκπληκτική αλήθεια για την ολοκληρωτική διαφθορά, την απάτη και τη παραπληροφόρηση που χαρακτηρίζει πλέον τη βιομηχανία της βιοτεχνολογίας και τη συμπαιγνία της FDA:

Το βιβλίο «Τροποποιημένα Γονίδια, Παραποιημένη Αλήθεια» είναι το πιο ανατριχιαστικό πράγμα που έχω ποτέ διαβάσει. Πρόκειται για την τεράστια συνωμοσία από τις μεγάλες εταιρείες που κάνουν τη γενετική τροποποίηση ώστε να αποτρέψουν το κοινό από το να γνωρίσει την αλήθεια, και να υπονομεύσουν τη πορεία της δικαιοσύνης.

Οι [ΓΤΟ είναι] η συγκλονιστική διαφθορά των μορφών ζωής του πλανήτη.

… Οι πολίτες και οι ιθύνοντες της κυβέρνησης εξαπατήθηκαν από την έξυπνη και μεθοδική παραποίηση των πραγματικών γεγονότων και τη διάδοση πολλών μύθων.

… Μια σειρά έγκριτων επιστημονικών ιδρυμάτων, καθώς και αρκετοί επιφανείς επιστήμονες, ήταν συνένοχοι σε αυτήν την αμείλικτη εξάπλωση της παραπληροφόρησης.

Ο συγγραφέας Steven Druker είναι ένας ήρωας. Αξίζει τουλάχιστον ένα βραβείο Νόμπελ.

… Η εμπορική απελευθέρωση των μεταλλαγμένων τροφίμων προέκυψε από την απίστευτα κακή κρίση – αν όχι την πλήρη διαφθορά – από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) … αυτή προφανώς αγνόησε (και συγκάλυψε) τις ανησυχίες των δικών της επιστημόνων και στη συνέχεια παραβίασε το ομοσπονδιακό καταστατικό και τους δικούς της κανόνες, επιτρέποντας τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα να διατεθούν στην αγορά χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.

Τα στοιχεία επιπλέον δείχνουν πως ο οργανισμός διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι εξίσου ασφαλή με τα φυσικά προϊόντα – και ότι η ασφάλειά τους έχει επιβεβαιωθεί από αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία – παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι δεν υπήρχαν τέτοια στοιχεία.

… Ήταν αυτή η απάτη που επέτρεψε πραγματικά στην ΓΤ να απογειωθεί. Και ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η απάτη συνεχίζει να παραπλανά το κοινό και το Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι η δίκη που ξεκίνησε διεξοδικά το αποκάλυψε αυτό.

… Τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μέχρι τώρα εξαιρετικά επιλέξει τι αναφέρουν – και έχουν επανειλημμένα αποτύχει να μεταδώσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία για τα ΓΤ προϊόντα. Επιπλέον, ο Druker αποδεικνύει ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται από τους μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης είναι, σύμφωνα με τα λόγια του, «όχι μόνο επιλεκτικές, αλλά κατασταλτικές».

… αναφέρει πολλά δραματικά περιστατικά κατά τα οποία οι δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να φέρουν συνταρακτικά γεγονότα στο φως, είδαν τις ιστορίες τους να αλλάζονται ή εντελώς να ακυρώνονται από τα υψηλότερα στελέχη των ΜΜΕ.

… Φαίνεται ότι τα εν λόγω έντυπα είναι εντελώς παραπλανητικά, γιατί όχι μόνο απεικονίζουν τη γενετική μηχανική με παραπλανητικό τρόπο, αλλά και παραποιούν ακόμη κάποια βασικά χαρακτηριστικά της βιολογίας.

… Ακόμη και αν τα προϊόντα αυτά δεν συνεπάγονται υψηλότερους κινδύνους, είναι αμφίβολο ότι θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον υποσιτισμό ή να λύσουν σημαντικά προβλήματα της γεωργίας.

altered-genes front-cover


Πηγή: gmfreegreece.wordpress.com