1

UNICEF: ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε πέντε λεπτά εξαιτίας της βίας, σύμφωνα με την Unicef. Αξίζει, όμως, να τονιστεί ότι η πλειονότητα των παιδιών δεν σκοτώνεται σε εμπόλεμες ζώνες.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά, εάν οι κυβερνήσεις δεν αναλάβουν δράση για την προστασία τους, τότε μέσα στον επόμενο χρόνο θα χάνουν την ζωή τους ημερησίως 345 παιδιά.


Όπως αναφέρει η Unicef τα παιδιά που πέφτουν θύματα βίας – φυσική, σεξουαλική ή ψυχολογική – παρουσιάζουν αντίστοιχη εγκεφαλική δραστηριότητα με στρατιώτες που έχουν βρεθεί σε πεδίο μάχης. Το ένα τρίτο αυτών των παιδιών είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει διαχρονικά συμπτώματα μετατραυματικού στρες – από τις πλέον διαδεδομένες παθήσεις στρατιωτών μετά τον πόλεμο.

Τα πιο ευάλωτα στην βία παιδιά είναι αυτά που ζουν σε φτωχό περιβάλλον, ανεξαρτήτως την χώρα του κόσμου στην οποία ζουν. Τα περιστατικά βίας καταγράφονται κυρίως στο σπίτι και στο σχολείο, ενώ είναι προϊόν διαπροσωπικής βίας και όχι σύγκρουσης.

«Η επιδημία της βίας σε βάρος των παιδιών τρέφεται από την σιωπή. Γιγαντώνεται όταν την αποδεχόμαστε χωρίς να αντιδρούμε. Είναι απαράδεκτο μια οικογένεια να χάνει ένα παιδί κάθε πέντε λεπτά», γράφει στην έκθεση η βαρόνη Ντορίν Λόρενς, ακτιβίστρια για θέματα Δικαιοσύνης στην Βρετανία.

Οι κυβερνήσεις προς το παρόν διαπραγματεύονται να θέσουν κοινούς στόχους ανάπτυξης, καθώς οι ισχύοντες λήγουν το 2015. Στο πλαίσιο αυτό, η Unicef καλεί τις κυβερνήσεις να συμπεριλάβουν στους στόχους αυτούς και την πάταξη της βίας προς τα παιδιά όπου και αν βρίσκονται αυτά.


children in danger

Πηγή/φωτόtvxs.gr