ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TRADE SCHOOL ATHENS: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ!

trade school - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

trade school - Σόλων ΜΚΟTo Trade School Athens (TSA) είναι ένα διαφορετικό σχολείο όπου οι διδάσκοντες προσφέρουν τη γνώση και τις ικανότητές τους με βάση την ανταλλαγή και όχι το χρήμα. Είναι ανοικτό για όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Αποτελεί ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Είναι ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

trade school2 - Σόλων ΜΚΟ

Φιλοξενείται στο Κέντρο Europe DIRECT- Café EU-topia, στην οδό Ακαδημίας 50, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων και σε άλλα σημεία της πόλης (δείτε περισσότερα στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων).

Πώς ξεκίνησε το Trade School

Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Δείτε περισσότερα στοtradeschool.coop

trade school3 - Σόλων ΜΚΟ

Πηγή/φωτό: Εναλλακτικός, enallaktikos.gr

Σχετικά άρθρα