ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΣΤΙΣ 16 & 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο 1ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ (της Μαρίας Τσατζαλή)

- Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

raxes images stories genika 13 thumb medium400 300 - Σόλων ΜΚΟΜε σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, μία πολύ σημαντική δράση, με τίτλο “Be my Hero”, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις παραλίες της Ράχες Φθιώτιδας στις 16 και 17 Αυγούστου 2014, υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας και με την συμμετοχή της ομάδας κωπηλατών South Evian Gulf team.

Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επιτακτική και ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών σε πανεθνικό επίπεδο, ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο της χώρας μας.


Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης “Be My Hero”, το Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, ο κωπηλάτης του South Evian Gulf team και των «1.000 Μιλίων» Άγγελος Χριστοφίδης, μαζί με συναθλητές του και άλλους θαλασσινούς συνοδοιπόρους, θα πραγματοποιήσουν με καγιάκ τον1ο Διάπλου του Μαλιακού – Ράχες Φθιώτιδας Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τη μεγάλη ναυτική αποστολή της χρονιάς, «Ελλάδα 1000 Μίλια», το South Evian Gulf team, η μοναδική ομάδα μαραθωνίων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, ετοιμάζεται για έναν ακόμα διάπλου ζωής και ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο.

Η ομάδα των αθλητών θα καταπλεύσουν στις Ράχες Στυλίδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πριν και μετά τον τερματισμό, οι άνθρωποι του South Evian Gulf team μαζί με ειδικούς εθελοντές, θα διανέμουν στην παραλία των Ραχών ενημερωτικά φυλλάδια, για τη δωρεά μυελού των οστών και παράλληλα θα εγγράφουν νέους υποψήφιους δότες.

Οι υποψήφιοι δότες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συμπληρώσουν την αίτηση και με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο να δώσουν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών σε πανεθνικό επίπεδο. Κάθε νέος υποψήφιος δότης, θα παίρνει μετά την εγγραφή του και ένα συμβολικό, αναμνηστικό βραχιολάκι, με χαραγμένο το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «Be My Hero». Αν κάποιος βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά, η οποία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μια μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.


Πηγή/φωτό
: lamiastar.gr

Σχετικά άρθρα