1

ΔΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Πάνω από 130.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το Μάρτιο του 2011. Προς το παρόν, οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες του πολέμου φθάνουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Μόνο 81.000 πρόσφυγες από αυτούς έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% των ατόμων που χρειάζονται διεθνή προστασία.


Εκτιμάται ότι ως τα τέλη του 2014 οι πρόσφυγες θα έχουν φτάσει τα 4 εκατομμύρια. Η κατάσταση των προσφύγων στη Συρία αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική τραγωδία της εποχής μας.

Η εκστρατεία «Ευρώπη Δράσε Τώρα» ζητά από τον κόσμο να δώσει τη φωνή του σε επιζώντες του πολέμου στη Συρία μέσω Twitter, Facebook ή οποιουδήποτε άλλου μέσου. Η ιστοσελίδα www.helpsyriasrefugees.eu παρέχει τη δυνατότητα  στους υποστηρικτές της εκστρατείας να δώσουν «φωνή»  -μέσω του λογαριασμού τους στο twitter ή/και στο Facebook- σε πρόσφυγες της Συριακής κρίσης. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες, τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους να βρουν προστασία στην Ευρώπη με φίλους που υποστηρίζουν την εκστρατεία.

Οι σκέψεις σου είναι σημαντικές για τους φίλους και χρήστες που σε διαβάζουν. Δίνοντας τη φωνή σου σε πρόσφυγες από τη Συρία , φέρνεις το μήνυμά τους σε ένα ολοένα μεγαλύτερο κοινό.

Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που υπογράφουν την έκκληση, τόσο περισσότερο μπορούμε να πιέσουμε τους Eυρωπαίους ηγέτες να ακούσουν και να απαντήσουν στις φωνές όλων αυτών των ανδρών, γυναικών και παιδιών που τρέχουν να γλιτώσουν από το πόλεμο στη Συρία . Ζητούμε από τα Eυρωπαϊκά κράτη να κάνουν τα εξής τρία πράγματα:

•Να δώσουν στους πρόσφυγες ασφαλή πρόσβαση στην Ευρώπη

•Να προστατεύσουν τους πρόσφυγες που φθάνουν στα ευρωπαϊκά σύνορα

•Να βοηθήσουν τις οικογένειες που χωρίστηκαν από το πόλεμο να επανενωθούν

Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας, υπογράφοντας τη σχετική έκκληση.

Επιλέξτε τον πρόσφυγα μέσα από τις ιστορίες τους και τον αγώνα τους και δώστε τη φωνή σας.

Μαζί οι φωνές μας γίνονται πιο δυνατές. Η φωνή σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.


Πηγή: Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας
Φωτογραφία: Σύροι σε στρατόπεδο προσφύγων στο Λίβανο © Διεθνής Αμνηστία