1

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ (της Ευαγγελίας Καρεκλάκη)

Παρασύρθηκαν σε βράχια
Συγκίνηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η περιπέτεια τριών δελφινιών, τα οποία φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους και να παρασύρθηκαν από τα κύματα στη βραχώδη ακτή των Τερτσών, ένα ψαροχώρι στα νότια του Νομού Ηρακλείου.


Το ένα από τα τρία δελφίνια τραυματίστηκε σοβαρά από την πρόσκρουση στα βράχια και λίγο μετά κατέληξε

Από την πρόσκρουση στα βράχια, το ένα από τα δελφίνια τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα η θαλάσσια περιοχή να πλημμυρίσει με το αίμα του άτυχου θηλαστικού.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν για τη διάσωση του λιμενικοί και κάτοικοι του χωριού, το δελφίνι δεν τα κατάφερε να επιβιώσει, γεγονός που προκάλεσε σε όλους θλίψη.

Πιο τυχερά στάθηκαν τα άλλα δύο, τα οποία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα βράχια κάτοικοι της περιοχής. Βούτηξαν στην κοκκινισμένη από το αίμα θάλασσα και τα έσπρωξαν στα βαθιά, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Λιβυκό Πέλαγος.

Μία ημέρα νωρίτερα ανάλογο περιστατικό συνέβη με ακόμα ένα δελφίνι, το οποίο παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία του Κερατόκαμπου, επίσης στα νότια του Νομού Ηρακλείου. Στην περίπτωση αυτή η επέμβαση των κατοίκων ήταν καίρια για τη ζωή του.


Ευαγγελία Καρεκλάκη
Πηγή/φωτό: Έθνος