1

ΓΑΥΔΟΣ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αποχή από τις ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο gavdosfm.gr

Η Γαύδος στη μέση της Μεσογείου, που «απειλείται»  από την αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης, και τη διακίνηση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας, σε διεθνή ύδατα δίπλα μας, αντιδρά και συμμετέχει στις δράσεις  για να ακυρωθεί αυτή η μετακίνηση.


Η απειλή
Για τη Γαύδο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μάλτα, την Ιταλία  κι ολόκληρη τη Μεσόγειο,  είναι η  εγκληματική ενέργεια να «πειραματιστούν» την υδρόλυση εν πλω εξαιρετικά επικίνδυνων υλικών, τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος θα βυθιστούν στη θάλασσα μας και θα καταστρέψουν κάθε ζωντανό οργανισμό και μας μαζί τους.

Η συνενοχή
Κι όλα αυτά με τη στήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος  χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα διεθνή χορικά ύδατα για να καθαρίσει για λογαριασμό των συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, λες και τα διεθνή ύδατα που δεν είναι παρά γραμμές στον πολιτικό χάρτη τους δεν απειλούνται από την ενδεχόμενη καταστροφή. Κι όλο αυτό ενάντια στη διεθνή νομοθεσία που ορίζει ότι η καταστροφή των Χημικών του Πολέμου θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πάνω σε έδαφος χώρας που τα παράγει ή πάνω σε έδαφος χώρας που τα έχει αγοράσει.

Αλλά και την αδιαφορία των κυβερνήσεων , και των ευρωπαϊκών οργάνων που αδιαφορούν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες, κυνηγώντας με περισσότερη λιτότητα για τους λαούς και μεγαλύτερα κέρδη για τους οικονομικά ισχυρούς.

Η αμφισβήτηση
Πορτογαλία και Αλβανία αρνήθηκαν την συμμετοχή σε αυτό το έκφυλο παιχνίδι πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
 
Τι προτείνουμε
Δικά τους είναι τα χημικά, δικός τους είναι ο πόλεμος, ας πάρουν στις πατρίδες του και τα απόνερα.
Να τα πάρουν πίσω στις πατρίδες τους, αυτοί που τα φτιάξανε κι αυτοί που τα αγοράσανε.
Να απαντηθούν οι επερωτήσεις βουλευτών κι ευρωβουλευτών και επιτέλους οι κυβερνήσεις να πάρουν θέση, υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ψήφος του Λαού δεν χρίζει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές Θεούς για να παίζουν με τις ζωές μας

Η Γαύδος
Συμμετέχει στα συντονιστικά για τις δράσεις ενάντια στην εφαρμογή αυτής της παράλογης κι επικίνδυνης απόφασης.
Μαζεύει υπογραφές των κατοίκων και θα τις αποστείλει στα αρμόδια όργανα
Αναρτά πανό διαμαρτυρίας στο ΦΑΡΟ του ΝΟΤΟΥ της Ευρώπης,
Γυρίζει την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη στους λαούς της και

Αποφασίζει
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Πηγή/φωτό: Tvxs