ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (της Β.Μπαζού)

video waste smart - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

video waste smart - Σόλων ΜΚΟΤην ίδια ώρα που ΥΠΕΚΑ και Περιφέρειες εν έτει 2014 προσπαθούν ακόμα να συντάξουν σχέδιο για τη διαχείριση και μείωση της παραγωγής αποβλήτων (ακόμα ένα εθνικό σχέδιο βρίσκεται για μια ακόμα φορά προς διαβούλευση) ο Κωνσταντίνος Παππάς, το διατύπωσε σε μόλις 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα και βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Το βίντεο με τίτλο “The Aim” περιγράφει το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και προτείνει τη μοναδική λύση που υπάρχει και που δεν είναι άλλη από τη βιώσιμη διαχείριση μέσα από την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τη μείωση παραγωγής αποβλήτων. Το βασικό σύνθημα της πρότασης του Έλληνα καλλιτέχνη είναι ότι πλέον με δεδομένη την πληροφόρηση που έχουμε όλοι μας γύρω μας, η λύση και η δράση είναι στο χέρι του καθενός από μας.

Ο Κωνσταντίνος Παππάς, φοιτητής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΕΟΠ Waste•smART competition μαζί με άλλους 200 καλλιτέχνες από 29 χώρες.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου και ο Κωνσταντίνος Παππάς κέρδισε το βραβείο Νεολαίας όπου οι συμμετέχοντες ήταν από 18 ως 24 χρονών.


Βάλια Μπαζού

Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι

Σχετικά άρθρα