ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

NTOKIMANTEΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

More Than Honey - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

More Than Honey - Σόλων ΜΚΟΟ Ελβετός σκηνοθέτης Markus Imhoof αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ όσον αφορά τη σταδιακή μείωση των μελισσών στη Γη. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Περισσότερα από το μέλι» (More than honey).
Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο φεστιβάλ CineDoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τις πρεσβείες της Αυστρίας και της Ελβετίας, καθώς και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Σωματείων Ελλάδας.


Το «More than Honey» παρουσιάζει το φαινόμενο της μυστηριώδους μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών, αναλύοντας την κοινωνική συμπεριφορά των εντόμων και τη βιολογία καθώς και τη σημερινή εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο. Περιλαμβάνει σκηνές σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Αφρική, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Η προβολή θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η σημασία που έχουν οι μέλισσες για το οικοσύστημα της Γης είναι τεράστια και όπως εύστοχα εννοεί και ο τίτλος της ταινίας δεν είναι μονάχα για το μέλι τους.. Χαρακτηριστική είναι και η φράση του διάσημου Φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν όσον αφορά το πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες. Ειδικότερα, ο Αϊνστάιν είχε δηλώσει ότι «εφόσον οι μέλισσες εξαφανιστούν από τη Γη, η ανθρωπότητα δε θα μπορέσει να ζήσει περισσότερο από τέσσερα χρόνια».

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ:

https://youtu.be/S-LsN61zDJ0

Πηγή/φωτό: Ecotimes

Σχετικά άρθρα