1

ΤΕΛΙΚΑ Η CHEVRON ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΑ… ΤΑ ΜΙΣΑ…

Η Chevron πέτυχε να μειώσει στο μισό το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να πληρώσει στον ΙσημερινόΤο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισημερινού μείωσε σε λιγότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια το πρόστιμο για την πετρελαϊκή μόλυνση στον Αμαζόνιο που επιβλήθηκε στην Αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron. 

Το δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη της Chevron για τη ρύπανση, αλλά καθόρισε το ύψος του προστίμου στα 9.5 δισεκατομμύρια δολάρια, που πρακτικά αποτελεί το 50% του ποσού που είχε αρχικά οριστεί στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.


Παρόλη τη μείωση του ποσού κατά 50%, το πρόστιμο στη Chevron είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί στην ιστορία της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υπερβαίνει κατά πολύ τα 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια προς την ExxonMobil για την πετρελαιοκηλίδα στην Αλάσκα το 1989.

Επισημαίνεται ότι ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα που έχει κακές σχέσεις με τις ΗΠΑ , έχει ξεκινήσει πρόσφατα ένα διεθνές μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων της Chevron την εταιρεία που κατηγορείται ότι ευθύνεται για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον του περιβάλλοντος πάνω στη Γη.


Πηγή/φωτο: Ecotimes

Διαβάστε σχετικά:
Texaco Εκουαδόρ: Μία υπόθεση ενάντια στη λογική, Σόλων 23 Οκτωβρίου 2009