ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

antikoynoypiki ekstrateia - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

antikoynoypiki ekstrateia - Σόλων ΜΚΟ244.000 ευρώ για ενημέρωση, ενώ τα κουνούπια συνεχίζουν να τσιμπάνε
Ενώ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν φτάσει τα 35, το καλοκαίρι τελειώνει και χιλιάδες παραπονούνται για τα τσιμπήματα των κουνουπιών, η περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε πρόγραμμα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης κουνουπιών σε όλους τους νομούς, που περιλαμβάνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για το θέμα.

Το πρόγραμμα αφορά την τριετία 2013-2015 και θα υλοποιηθεί από την περιφέρεια, με βάση προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος ΑΕ.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, “οι δράσεις αφορούν “ομιλίες σε πάσης φύσεως φορείς όπως σχολεία, συλλόγους κ.λπ. Ημερίδες στους Δήμους και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, δημιουργία μικρής διάρκειας βίντεο για προβολή στα κρατικά και τοπικά ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, έκδοση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους φορείς και πολίτες των περιοχών, όπου εφαρμόζεται το έργο της καταπολέμησης, τα οποία περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο καταπολέμησης των κουνουπιών, τις εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών καθώς και συμβουλές σχετικά με τους τρόπους που ο καθένας μπορεί να συμβάλει, ώστε να μειωθούν οι εστίες που παράγουν κουνούπια σε ιδιωτικούς χώρους (οικίες, αυλές, επαγγελματικούς χώρους, κολυμβητικές δεξαμενές οικιών και ξενοδοχείων κ.λπ.).

Επίσης, ενημέρωση φορέων και πολιτών για τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διενέργεια πάσης φύσεως ψεκασμών, σύνταξη δελτίων Τύπου και λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών εξυπηρέτησης κοινού, ενημέρωση των ιστοσελίδων της Περιφέρειας, των Δήμων, των συλλόγων, σύσφιγξη σχέσεων Περιφέρειας με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως φορείς διαχείρισης υγροτόπων, επιστημονικούς συλλόγους κ.λπ. που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κάθε άλλη δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης – πληροφόρησης φορέων και πολιτών που θα θεωρηθεί αναγκαία κατά τη διάρκεια του προγράμματος”.

Πηγή/φωτό: Ελευθεροτυπία