1

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Με ποσό ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), επιχορηγούνται φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου για τη δημιουργία πρασίνου σε ταράτσες δημόσιων κτιρίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια».

Πράσινα δώματα θα κατασκευαστούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια και άλλα κτίρια του Δημοσίου στα αστικά κέντρα της χώρας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του Δημοσίου κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτίρια, καθώς και η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτίριο της παρέμβασης.

Επίσης, βασικοί στόχοι είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως επίσης η επιβράδυνση και τελικά η αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής.

«Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, τόσο μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούμε, όσο και μέσω των νομοθετικών μας πρωτοβουλιών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε: «Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Πηγή/φωτό: Τα Νέα