ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΥΤΙMES

nyt greece boiling point - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

nyt greece boiling point - Σόλων ΜΚΟΜε τη φράση  «Εάν ρίξεις έναν βάτραχο σε νερό που βράζει, αμέσως θα πηδήξει έξω. Εάν όμως το νερό ζεσταίνεται αργά, τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά  να βράσει, αποδεχόμενος τον θάνατό του.

Η ελληνική δημοκρατία, στην τρέχουσα συγκυρία, μπορεί να παρομοιαστεί με βάτραχο»,  οι New York Times σχολιάζουν την κατάσταση στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι «Εξαιρετικά αποδυναμωμένη από την έκταση του φαινομένου των πελατειακών σχέσεων και πληγωμένη πλέον από τα χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας, πλέον η ελληνική δημοκρατία κινδυνεύει», ενώ σημειώνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά καθίσταται ολοένα και πιο απολυταρχική, περνώντας νόμους με διατάγματα και προσεγγίζει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Οι NYT αναφέρονται ακόμη στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «ξύπνησε μνήμες με τανκς» σε πολλούς.

«Η οικονομική λιτότητα οδηγεί αυτόματα σε έλλειμμα δημοκρατίας», επισημαίνει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας επίσης ότι ενισχύεται η Χρυσή Αυγή. «Αποκαμωμένοι από τη συνεχιζόμενη ύφεση, οργισμένοι με τους πολιτικούς, ανήμποροι να φανταστούν το μέλλον, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν τη φτώχεια…», σημειώνει επίσης η εφημερίδα.

Επιτίθενται δε και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πει ότι «οι Εβραίοι ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα», αναφέρονται στις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και τονίζουν ότι επανέφερε άμεσα τον νόμο για τις οροθετικές.


Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι