ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ 2013…

mesaionas 2013 ellada - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

mesaionas 2013 ellada - Σόλων ΜΚΟΣε μια απέραντη Μανωλάδα φαίνεται να μετατρέπεται η Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων που κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και  τα οποία και δείχνουν την μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μπανανία.

Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν για το πρώτο τρίμηνο του 2013,  ότι η ανασφάλιστη εργασία απογειώθηκε στο 40% ενώ η πτώση των μισθών, είτε με ατομικές, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις ξεπέρασε το 20% σε σχέση με το 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μικρότερο αριθμό εργαζομένων (17.189 έναντι 17.583 το 2012) στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν εμφανίζεται ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 39,4%, αρκετά υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό 35,1% που είχε εντοπιστεί στους ελέγχους του 2012.

Μάλιστα στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ο αριθμός των ανασφάλιστων αλλοδαπών έχει στην κυριολεξία εκτιναχθεί (τον Ιανουάριο ανήλθε στο 54,9% έναντι 33,7% το 2012). Εντωμεταξύ το κράτος κοιτάζει από μακριά τους παραβάτες σαν να μην συμβαίνει τίποτα…Άλλωστε η ανεξέλεγκτη αυτή αγορά δείχνει να  βολεύει αφάνταστα τα δύο “άκρα”. Αυτούς που κερδοσκοπούν από την εισφοροδιαφυγή και αυτούς που θησαυρίζουν από το δουλεμπόριο, χρηματοδοτώντας παράλληλα το πολιτικό σύστημα.

Συνηθισμένα πράγματα… Την ίδια ώρα η κυβέρνηση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων καταφεύγει σε φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα για να στηρίξει τις συνεχώς διαψευδόμενες αισιόδοξες προβλέψεις και να δημιουργήσει πλασματική εικόνα σταθεροποίησης. Ένα τέτοιο κόλπο είναι ο ισχυρισμός ότι το τελευταίο διάστημα οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.  Με τούτα και με τα άλλα  όμως δολοφονούν αργά και σταθερά την ελληνική δημοκρατία και οικονομία.

Πηγή/φωτό: Το Ποντίκι

Σχετικά άρθρα