1

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗ (23-26 Μαΐου)

Στη Νέα Μάκρη θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή φορά, στα τέλη του Μαίου εργαστήριο με θέμα τη φυσική δόμηση και το cob  σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Το εργαστήριο  ειναι εισαγωγικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με τις διάφορες τεχνικές φυσικής δόμησης και τις δυνατότητες του ταπεινού χώματος. Το Σάββατο 25 Μαίου θα παρευρίσκονται και οι συμμετέχοντες στο προηγούμενο εργαστήριο για την αδιαβροχοποίηση των κατασκευών τους.



Θεματολογία:

-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από cob, γαιόσακους, τσατμά, straw/clay.
-Στέγες.
-Επιχρίσματα με βάση το χώμα και τον ασβέστη.
-Πατώματα.
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.

Τόπος: Το Κατασκηνωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΣΕΟ “Τα Κονάκια” στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Χρόνος: Aπό Πέμπτη 23 μέχρι και Κυριακή 26 Μαίου 2013, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα  της Πέμπτης.

Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις του ΣΕΟ σε σπιτάκια ή σκηνές.

Διατροφή: Χορτοφαγική, αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα.

Κόστος συμμετοχής: 70€ ανά άτομο, ποσό που συμπεριλαμβάνει και την διατροφή (πρωϊνό, γεύμα, δείπνο).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο pparask802@gmail.com με την ένδειξη “συμμετοχή στο εργαστήριο φυσικής δόμησης” στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6974065695 (Παναγιώτης Παρασκευόπουλος).


Πηγή/φωτό: cob.gr