1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Αθήνα 6 & 7 Απριλίου

Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση!
Με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή Αγαθών και Αντίσταση στην Παγκοσμιοποίηση!
 
Ανοικτός χώρος συνάντησης για τη δημιουργία Ομάδων Ζωής και Εργασίας στην Αθήνα 6 & 7 Απριλίου 2013


Αν είσαστε εκείνοι που θέλετε να περάσετε από το όνειρο στην πραγματικότητα, εκείνοι που θέλετε να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση, ε, τότε τα ΟικοΧωριά – Κίνηση για τη διάδοση και τη δημιουργία ΟικοΚοινοτήτων στην Ελλάδα σας καλωσορίζει! Βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συνάντηση Δικτύωσης ΟικοΚοινοτήτων με την μέθοδο του Ανοιχτού Χώρου (OPEN SPACE) διοργανώνεται το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από 11.00 πμ. έως 22.00 μμ. Στην Ασκληπιού 183 & Λ. Κατσώνη (Λεωφ. Αλεξάνδρας Αθήνα).

Την Συνάντηση Οργανώνει το Δίκτυο Οικοχωριών & Οικοκοινοτήτων

Η υπόθεση των ΟικοΚοινότητων, της ΟικοΑυτάρκειας και της αρμονικής συμβίωσης είναι για μας αντικείμενο σοβαρής κουβέντας και αναπόφευκτη επιλογή στο τραπέζι των πολιτικών και οικονομικών δραματικών εξελίξεων.

Ανοίγουμε το χώρο
Σε όλους εσάς που έχετε ήδη προχωρήσει στη διαμόρφωση ΟικοΚοινότητων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε όλους εσάς που έχετε ζήσει σε οικοκοινότητες και θέλετε να επικοινωνήσετε την νεοαποκτηθείσα γνώση, σε όλους εσάς τους νέους ανθρώπους, για τους οποίους η σύμπραξη στη δημιουργία νέων επαναστατικών κοινωνικών δομών αποτελεί έμπνευση και πραγματική πρόκληση.

Πανάρχαιος βαθύς πόθος κάθε ανθρώπου είναι να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο.

Χώρος δικτύωσης
Εδώ είναι ένας χώρος, όπου μπορείτε να γνωριστείτε, να ανταλλάξετε πληροφορίες, διευθύνσεις και απόψεις. Εδώ μπορείτε μέσα από τη διαδικασία του Open Space να φέρετε την καινοτόμο ιδέα σας, να παρουσιάσετε τη δουλειά σας. Εσείς έχετε το πρόσταγμα αλλά και την απάντηση .

To Open Space ή Ανοιχτός Χώρος είναι ένα απολαυστικό εργαλείο για την οργάνωση ημερίδων και συνεδρίων που απελευθερώνει την εγγενή δημιουργικότητα και την ηγετική ικανότητα των συμμετεχόντων, και ενθαρρύνει τη συλλογική δράση μέσα από την αυτό-οργάνωση.

Επιδιώκουμε μέσα από το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργατικότητας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να προκύψει η δυναμική της ανάπτυξης και της δικτύωσης των οικο-κοινοτήτων της Ελλάδας, καθώς και της σύνδεσης τους με το Παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Σε όλον τον Πλανήτη το ΟικοΚοινοτικό κίνημα βρίσκεται σε εξέλιξη με τις ΟικοΚοινότητες, τα Οικοχωριά, τους Οικοσυνοικισμούς, τις συνε-ταιριστικές κολλεκτίβες, κοοπερατίβες αυτάρκειας, τα cοhοusing, τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς, κ.α.

OIKOKOINOTHTA είναι μία ομάδα ανθρώπων που θέτουν συλλογικά τους όρους βάσει των οποίων συμβιώνουν και συνεργάζονται.

Η ατομικότητα δεν έρχεται σε αντίθεση με την ομάδα, ενώ η ανάπτυξη του κάθε ατόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων. Είναι ένας συνειδητά σχεδιασμένος οικισμός όπου με συμμετοχικές διαδικασίες ενεργοποιείται η ολιστική ενσωμάτωση των οικολογικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου για τη βιωσιμότητα και αναγέννηση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ποιοι το διοργανώνουν;
Η διοργάνωσή της διημερίδας αποτελεί συνέχεια του Οpen Space 2012, που ηταν πρωτοβουλία της ομάδας Οικοχωριά. Φέτος συμπράττουν από κοινού οι παρακάτω συλλογικότητες (όπως αποφασίστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας τον Οκτ. 2012) :

-Οικοχωριά – Κίνηση για τη διάδοση και τη δημιουργία οικοκοινότητων στην Ελλάδα, http://oikokoinotita.blogspot.gr/email: oikohoria@yahoo.gr

-Ηλιόσποροι – Δίκτυο πληροφόρησης και ενεργοποίησης νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία www. iliosporoi.net / myspace.com /iliosporoi

-Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος, www. facebook.com /Kafeneio.Ak.Platona, www. european-village.org/

-Ηλέσιον – Οργανισμός Περιβάλλοντος για τη Διάσωση, Διατήρηση και Διάδοση της Βιοποικιλότητας και Διατροφική μας Κληρονομιάς: www. helession.gr

-Σπιθάρι-Waking life, www. spithari.org

-Ζώνη συστημικής καινοτομίας – SIZ, www. the-siz.org, maria.scordialos@the-siz.org

Με την στήριξη του GEN-The Global Ecovillage Network in Europe, www. gen-europe.org

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Πρόγραμμα Διημερίδας και περισσότερα στοιχεία στο:

Ιστοσελίδα: http://www.open-space-athens.blogspot.gr/

Emailopenspaceathens2013@gmail.com

Πηγή: Βιοζώ