ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΧΟΙΡΟΙ ΕΠΕΠΛΕΑΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ

dead pigs floating in the huangpu river in shanghai - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

dead pigs floating in the huangpu river in shanghai - Σόλων ΜΚΟΠερισσότεροι από 2.200 χοίροι βρέθηκαν νεκροί να επιπλέουν σε ποταμό της Σαγκάης, ο οποίος χρησιμοποιείται, μαζί με άλλες πηγές, για παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε την λαϊκή οργή λόγω της έντονης ανησυχίας στην Κίνα για την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική μόλυνση.


Τα πτώματα των ζώων προφανώς πετάχτηκαν στον ποταμό Χουανγκπού στην επαρχία Ζετζιάνγκ και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, έγραψε η εφημερίδα Global Times επικαλούμενη την Σου Ρονγκ, διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σαγκάης, Σονγκγιάνγκ.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να τα απομακρύνουμε όλα (τα πτώματα) ώστε να μη μολύνουν το νερό», δήλωσε η ίδια ενώ στο Πεκίνο συνεδρίαζε το εθνικό κοινοβούλιο, όπου το ζήτημα της μόλυνσης είναι υψίστης προτεραιότητας.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.

Η κυβέρνηση της Σαγκάης αναφέρει σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της σήμερα ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να περισυλλέγουν πτώματα από τον ποταμό και ότι παρακολουθούν στενά την ποιότητα των υδάτων του ποταμού παρότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ίχνη μόλυνσης.

Η μόλυνση των υδάτων, η οποία προκαλείται από βιομηχανικά και χημικά απόβλητα και λύματα αποχετεύσεων, είναι ένα θέμα έντονης ανησυχίας στην Κίνα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει 850 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία για τη βελτίωση του συστήματος παροχής πόσιμου νερού.

Το θέμα του εντοπισμού των πτωμάτων των ζώων μέσα στο σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε γρήγορα στα social media και πολλοί χρήστες τους επέκριναν τις αρχές για την ολιγωρία τους να αντιδράσουν.

Πηγή/φωτό: Tvxs