ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EYΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΡΥΠΩΝ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟ 2012

eu ekpompes rypon - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

eu ekpompes rypon - Σόλων ΜΚΟΓια τέταρτο έτος στα πέντε που κυκλοφορούν, τα δικαιώματα ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν ετήσιες απώλειες το 2012, τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία κινείται σε υφεσιακούς ρυθμούς.

Το ετήσιο συμβόλαιο για το Δεκέμβριο του 2013 έκλεισε στα 6,67 Ευρώ/μετρικό τόνο με την ετήσια πτώση για το 2012 να ανέρχεται σε 8,9% έναντι πτώσης 49% το 2011.


Η αξία των Πιστοποιημένων Μειώσεων Εκπομπών (Certified Emission ReductionsCER) μειώθηκε κατά 92% στα 39 σεντς στο δωδεκάμηνο, ενώ οι Μονάδες Μείωσης Εκπομπών (Emission Reduction UnitsERU) κατέγραψαν πτώση 89%.

Την ίδια στιγμή η οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τη Eurostat και η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους απέχει πολύ από το τέλος της.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξετάζουν ένα πλάνο της Κομισιόν για την ενίσχυση των τιμών στα δικαιώματα ρύπων περιορίζοντας την προσφορά δικαιωμάτων μέσω δημοπρασιών ως το 2015.

Η προσφορά πιστωτικών μονάδων CER αυξήθηκε κατά 5,9% στους 339 εκατ. τόνους το 2012 σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή/φωτό: Econews