1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Όπως είναι γνωστό από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα, του Κατάρ η 18η COP (Διεθνής Συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, σε μια χρονική περίοδο πολύ σημαντική για την περιβαλλοντική κατάσταση του πλανήτη. Και αυτό γιατί αφενός  η ανθρωπότητα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύ μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, και αφετέρου διότι φέτος, το 2012, λήγει η ισχύς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, της μοναδικής -αν και ανεπαρκούς- νομικά δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας για τον περιορισμό των εκπομπών  ρύπων στην ατμόσφαιρα.


Είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας, και ο πρόεδρός της  Εβο Μοράλες διαπιστώνοντας ότι οι ετήσιες Διεθνείς Συνδιασκέψεις του ΟΗΕ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν, αλλά μάλλον οξύνουν το  πρόβλημα του κλίματος, μετά και από την πλήρη αποτυχία της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ στην  Κοπεγχάγη (Δεκέμβριος του 2010), συγκάλεσε  τον Απρίλιο του 2010  στην Κοτσαμπάμπα την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Λαών για την Κλιματική Αλλαγή και τα Δικαιώματα της Μάνας Γης, με συμμετοχή 30.000 πολιτών, επιστημόνων και εκπροσώπων κινημάτων από όλο τον κόσμο. 
Οι προτάσεις της Συνδιάσκεψης εκείνης που κατά την άποψή μας αποτελούν τη μοναδική εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην εποχή μας κατατέθηκαν από τη βολιβιανή κυβέρνηση και στον ΟΗΕ.

Η Εναλλακτική Δράση με την ευκαιρία της  18ης Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ (26/11-7/12) διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην οποία ο Νέλσον Εστράδα, πολιτικός υπεύθυνος της Κυβέρνησης της Βολιβίας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, θα αναλύσει στους Έλληνες πολίτες, τη φιλοσοφία τους στόχους και τις προτάσεις της Συνδιάσκεψης της Κοτσαμπάμπα, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. 
Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση όλων των ντοκουμέντων της Συνδιάσκεψης της Κοτσαμπάμπα στα Ελληνικά, σε βιβλίο που έγινε (μετάφραση, γλωσσική επεξεργασία, γραμματειακή υποστήριξη και μορφοποίηση) με εθελοντική εργασία μελών και φίλων της Εναλλακτικής Δράσης.

«Η εναλλακτική  πρόταση της συνδιάσκεψης της Κοτσαμπάμπα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»                                                                                                     

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: οι:                                                                                  

Nelson Estrada, Πολιτικός υπεύθυνος της κυβέρνησης της Βολιβίας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις      
-Χαρά Καφαντάρη, Γεωλόγος – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ                                   
-Νίκος Μπελαβίλας, 
Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Το χρονικό της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης ης Κοτσαμπάμπα θα παρουσιάσει ο Μάκης Σταύρου, Πρόεδρος της Εναλλακτικής Δράσης

Η εκδήλωση που είναι υπό την αιγίδα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 7.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Κύπρου 68 Αργυρούπολη

jpgΑΦΙΣΑ – ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΜΠΑ
pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΜΠΑ
pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΜΠΑ

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης
Τηλ: 6977990887

Πηγή/φωτό: Εναλλακτική Δράση