1

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”

Συνεχίζουν την προσπάθειά τους να πετύχουν τη μείωση των τιμών στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

Για ακόμη μια φορά περίπου 30 άτομα μπήκαν σε κατάστημα της Κατερίνης ψώνισαν και αφού ζήτησαν έκπτωση στα ταμεία που δεν τους έγινε, άφησαν τα γεμάτα καρότσια τους, ζητώντας συγνώμη από τους υπαλλήλους για την αναστάτωση και αποχώρησαν.

«Πρόκειται για μια κίνηση με την οποία θέλουμε να ακουστεί το αίτημά μας για μείωση των τιμών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαράδεκτα υψηλές», εξήγησε η Βάνα Πατέρα, εκπρόσωπος της ομάδας. «Πήραμε προϊόντα τα οποία τα χρειαζόμασταν και αν μας έκαναν μια έκπτωση θα τα αγοράζαμε», πρόσθεσε. «Σκοπός είναι να φτάσει το μήνυμα στα αυτιά των υπευθύνων. Οι υπάλληλοι πάντως, είναι ευγενικοί και εκτιμώ ότι δείχνουν κατανόηση καθώς και εκείνοι έχουν τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο κόσμο», συμπλήρωσε η κ.Πατέρα.

Στο μεταξύ, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, αποφάσισε να διανείμει το επόμενο Σάββατο αλεύρι από επιλογή μαλακών σιταριών Μακεδονίας. Το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο το οποίο θα φέρει στη συσκευασία του την ένδειξη «Χωρίς μεσάζοντες» και παρασκευάζεται από τον ντόπιο κυλινδρόμυλο Κουτσιαρή. Διατίθεται στην τιμή των 0,58€ σε συσκευασίες των 10 κιλών (ελάχιστη ποσότητα).

Όπως επισημαίνει η Ομάδα, η ποιότητα του προϊόντος έχει ελεγχθεί από το εργαστήριο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και ταυτόχρονα από το χημικό εργαστήριο της AgroLab στη Θεσσαλονίκη και είναι απαλλαγμένο από κάθε είδος φυτοφαρμάκων. Τα ανάλογα πιστοποιητικά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ομάδας www.otoposmou.gr

Ήδη οι παραγγελίες έφτασαν τους 55 τόνους αλεύρι ενώ η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί σε Βέροια και Λάρισα. 

Πηγή: Tvxs