ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

EΞΗΝΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ “ΖΟΥΜΑΡΟΥΝ” ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

delfoi - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

delfoi - Σόλων ΜΚΟΜια καθαρά ευρωπαϊκή γιορτή, είναι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Στη χώρα μας γιορτάζονται για 18η συνεχή χρονιά.
Ο φετινός εορτασμός γίνεται σήμερα και το Σαββατοκύριακο και έχει ως θέμα του τις κρίσεις οποιασδήποτε μορφής.
Εξήντα και πλέον μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα μετέχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει οργανώσει μικρή περιοδική έκθεση στην αίθουσα 39 του ισογείου με τίτλο «Κρίσεις: συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία: Μεταβατικές περίοδοι στην Ιστορία και Αρχαιολογία». Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προτείνει θεματική διαδρομή με τίτλο «Εχει ο καιρός γυρίσματα: Εικονομαχία, Αλωση, Νεότερη Εποχή».Η Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως, οργανώνει πολλές εκδηλώσεις: στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς

Ξεναγήσεις
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, θα γίνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στον χώρο». 
Στους Δελφούς θα γίνουν εκδηλώσεις με τίτλο «Τόποι/ταυτότητες/φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσιμα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού». Κύκλοι ομιλιών και ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (σήμερα), στα μουσεία του Γαλαξιδίου (Κυριακή), θεματικές διαδρομές στο Κωρύκειο Αντρο, εργαστήρια. ΠΜΣ Μουσειακές Σπουδές Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο – Κέντρο Μουσειακών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδας.

Πηγή/φωτό: Έθνος