1

ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS: ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ “ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τετάρτη 18 Ιουλίου)

Εκτιμώντας την ανάγκη συνάντησης, συνήθως εν είδη συμποσίου,  ανθρώπων διαφορετικών ειδικοτήτων για μια πολύπλευρη προσέγγιση ενός θέματος που απασχολεί το δημόσιο λόγο, σκεφθήκαμε τη δημιουργία ενός «Κύκλου» στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει το στόχο αυτό.

Ο τίτλος των συναντήσεων της ανοικτής αυτής ομάδας ανθρώπων θα είναι: «Ο Κύκλος της Θεσσαλονίκης» και η πρώτη του εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο καφέ του Τελόγλειου.


Το θέμα που θα προσεγγίσουμε θα είναι το Σωματίδιο του Higgs. Στην αρχή θα γίνει μια δημοσιογραφική παρουσίαση του θέματος από το δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη και στη συνέχεια θα συνδεθούμε με το CERN μέσω Skype για να συνομιλήσουμε με την καθηγήτρια Χαρά Πετρίδου η οποία συμμετέχει στις έρευνες του CERN, ως μέλος της Ελληνικής επιστημονικής ομάδας.

Ακολούθως θα πάρουν το λόγο οι παρευρισκόμενοι για να μιλήσουν για το θέμα ο καθένας από τη δική του επιστημονική σκοπιά.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου και βεβαίως είναι, όπως όλες οι εκδηλώσεις του «Κύκλου», ανοικτή.

Κρυφή ελπίδα,  η δημόσια παρέμβαση για θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και στα οποία παρουσιάζεται μια πενία σε ό,τι αφορά την ανάλυσή τους.