ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

«ΑΓΝΩΣΤΟ» ΕΙΔΟΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΜΑΠΟΥΤΡΑ

Palaeotarbus jerami - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Palaeotarbus jerami - Σόλων ΜΚΟΤεράστιες τριχωτές αράχνες που οι ντόπιοι ειδικοί αδυνατούν να αναγνωρίσουν έχουν δαγκώσει τουλάχιστον εννέα άτομα σε χωριά της βορειοανατολικής Ινδίας, κοντά στον ποταμό Βραχμαπούτρα. Δύο από τα θύματα πέθαναν, παραμένει όμως ασαφές αν έφταιγε το δηλητήριο, ή οι σπασμωδικές προσπάθειες τους να γλιτώσουν.

Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Τινσούκια είχαν χρησιμοποιήσει ξυράφια για να προκαλέσουν αιμορραγία στην περιοχή του δαγκώματος. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι σοροί τους αποτεφρώθηκαν πριν γίνει νεκροψία, και παραμένει άγνωστο αν πέθαναν από δηλητηρίαση, από αιμορραγία ή από λοίμωξη.


Ακόμα επτά άτομα που δαγκώθηκαν από τις αράχνες αυτοτραυματίστηκαν για να απαλλαγούν από το δηλητήριο και υποβάλλονται τώρα σε προληπτική θεραπεία με αντιβίωση, δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Σαντίγια.

Στο Πανεπιστήμιο Ντιμπρουγκάρ της πόλης Άσαμ, ο οικολόγος Λ.Ρ.Σαΐκια εκτίμησε ότι οι αράχνες, με μήκος όσο ένας ανθρώπινος αντίχειρας, ενδέχεται να είναι κάποιο άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ταραντούλας.

Το δηλητηριώδες αραχνίδιο έγινε αντιληπτό πριν από ένα μήνα στα λιβάδια και τη ζούγκλα βόρεια του Βραχμαπούτρα, αργότερα όμως άρχισαν να καταφθάνουν αναφορές και νότια του ποταμού.

Έκτοτε, οι 100.000 κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι φτωχοί καλλιεργητές ρυζιού, κρατούν λάμπες αναμμένες το βράδυ και αφήνουν άγρυπνους σκοπούς έξω από τις πλίνθινες κατοικίες τους.

Πηγή: Τα Νέα  

Φωτό: wikipedia