ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΤΟ 1o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Olympus Litochoro - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Olympus Litochoro - Σόλων ΜΚΟΤο 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών – Canyoning είναι γεγονός και είναι… στην Ελλάδα!
Η Adventure X Crossroads, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση sports events ανέλαβε το Τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Ιουνίου 2012 στον Όλυμπο.


Η διεξαγωγή του event στην χώρα μας έχει πολλά οφέλη. Κατ΄αρχάς, οι λάτρεις του sport θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο άθλημα, σε αγωνιστικό πλέον επίπεδο, ενώ θα διαφημιστεί και η Ελλάδα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο.

600 αθλητές θα πάρουν μέρος 
Περίπου 600 αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα, αναμένεται να πάρουν μέρος και να αξιολογηθούν από εξειδικευμένους κριτές.

O αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε 2 σκέλη: 
Τα προκριματικά, που θα διεξαχθούν σε Πρότυπη Τεχνητή Πίστα, η οποία κατασκευάζεται ήδη στο εξωτερικό από μια ομάδα μηχανολόγων και ειδικών σε κατασκευές και κάτω από τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Η τεχνητή αυτή πίστα θα στηθεί στο γήπεδο του Λιτοχώρου, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού στο σημείο του Προκριματικού Αγώνα.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στο κύριο μέρος του Τουρνουά, όπου, βάσει των κατατακτήριων χρόνων των Προκριματικών, οι αθλητές θα διαγωνιστούν τις επόμενες 2 ημέρες στο Φαράγγι του «Ουρλιά».

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας 
Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς όλη η παραγωγή έχει γίνει σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού.

Στον αγώνα θα υπάρχουν περισσότεροι από 50 Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την υψηλή εποπτεία κάθε σκέλους του Τουρνουά, καθώς και των αθλητών που θα λάβουν μέρος. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό εργασίας που θα συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση θα ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Διοργανώνονται συναυλίες και events 
Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, στο parc ferme στην περιοχή του Λιτοχώρου, θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Τουρνουά Διαδραστικό Πάρκο, όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογράφων με βασική θεματική τα extreme sports, περίπτερα προβολής των χορηγών, συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα και πολλά άλλα…


Πηγή: 
e-ecology.gr

Φωτό: βικιπαίδεια