1

Tippi, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η γαλλίδα Tippi Degre γεννήθηκε στη Ναμίμπια, αφού οι γονείς της Alain Degre και Sylvie Robert ήταν λάτρεις της φωτογραφίας και της άγριας φύσης της Αφρικής. Κατά την παραμονή της στη Ναμίμπια ανέπτυξε φιλίες με πολλά άγρια ζώα. Ο εικοσιοκτάχρονος ελέφαντας Abu, η λεοπάρδαλη με το παρατσούκλι J & B, κροκόδειλοι, λιοντάρια, και άλλα ζώα ήταν κάποιοι από τους “φίλους” που είχε καθημερινή συναναστροφή.

Κάποια από τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε πλάι στους Βουσμάνους της ερήμου Καλαχάρι, οι οποίοι της δίδαξαν τη γλώσσα τους ωστε να επικοινωνεί μαζί τους και της έμαθαν να επιβιώνει με απόλυτη αρμονία στη φύση έχοντας σαν κύρια τροφή ρίζες και μούρα.

Η Tippi μετακόμισε αργότερα με τους γονείς της στη Μαδαγασκάρη και στη συνέχεια στη πατρίδα της τη Γαλλία, όπου ήταν ήδη διάσημη. Παρακολούθησε μαθήματα σε τοπικό σχολείο στο Παρίσι για δύο χρόνια, ωστόσο η ζωή στην Αφρική την έκανε να έχει πλέον ελάχιστα κοινά και πολλές διαφορές με τους συμμαθητές της. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γονείς της στο να προσλάβουν δασκάλους για να της κάνουν μαθήματα κατ’ οίκον.

Σήμερα σπουδάζει κινηματογράφο στη Σορβόννη, ενώ παράλληλα έχει κινηματογραφήσει 6 ντοκιμαντέρ στην Αφρική, για λογαριασμό του Discovery channel.

Η Tippi Degre είναι η γέφυρα μεταξύ δύο πολιτισμών και σίγουρα θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μία μοντέρνα έκδοση του Μόγλη από το μυθιστόρημα “Το βιβλίο της ζούγκλας” του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Πηγές -και φωτογραφίες της Tippi Degre- :  Asante.gr  &  kefalonizw.com 

Μας το έστειλε ο κ.Πάνος Καφφές (Τηλεμαραθώνιος ενημέρωσης & αγάπης για τα ζώα
Τον ευχαριστούμε θερμά.