ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

AYΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

american extreme poverty - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

american extreme poverty - Σόλων ΜΚΟΑυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών που δεν έχει χρήματα για φαγητό – Στο τρομακτικό ποσοστό του 18,6% τους υπολογίζει δημοσκόπηση της «Γκάλοπ»
Ολοένα αυξανόμενος αριθμός αμερικανών πολιτών δεν είναι σε θέση να αγοράσει τρόφιμα, αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση της μή κερδοσκοπικής ερευνητικής οργάνωσης Κέντρο Έρευνας και Δράσης για τα Τρόφιμα (FRAC), όπως παρουσιάζεται στο ιστολόγιο Huffington Post.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2011 υπήρξε η χειρότερη χρονιά για τους φτωχούς Αμερικανούς, αφού παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που δεν μπορούσε να αγοράσει φαγητό. 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από την αρχή της κρίσης: περίπου το 18,6% των Αμερικανών, δήλωσε σε δημοσκόπηση της Γκάλοπ, ότι δεν είχε χρήματα για τη σίτιση όλων των μελών της οικογένειας του.

Τα ευρήματα της FRAC υπογραμμίζουν αυτό που είναι ήδη γνωστό: τόσο η πρόσφατη μείωση στους δείκτες της ανεργίας όσο και η οικονομική ανάκαμψη, που θεωρητικά μετράει ήδη δύο χρόνια, δεν μπορούν να βοηθήσουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Με τα εισοδήματα να μειώνονται και το κόστος ζωής να αυξάνεται, η κατάσταση για τους περισσότερους από αυτούς γνωρίζει καθημερινή επιδείνωση.

Περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας – αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με την Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την οργάνωση Wider Opportunities for Women (Ευρύτερες Ευκαιρίες για τις Γυναίκες) το 45% των ανθρώπων στις ΗΠΑ δηλώνει ότι αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, της στέγασης και της μετακίνησης.

Περισσότερα από τα δύο πέμπτα των Αμερικανών είναι σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση που μία έκτακτη οικονομική ανάγκη μπορεί να τους οδηγήσει σε συνθήκες φτώχειας.

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Στεγαστικής Πολιτικής (Center for Housing Policy) ένας αυξανόμενος αριθμός ενοικιαστών ή ιδιοκτητών μεσαίου εισοδήματος πληρώνει περισσότερα από το μισό του εισόδημα μόνο για στέγαση. Άλλη έρευνα αποκάλυψε ότι από το 2009, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς άνω των 50 χρόνων αποφεύγει την επίσκεψη στον γιατρό, χρησιμοποιεί πιο φθηνά φάρμακα ή απέχει από φαρμακευτικές αγωγές εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών.


Πηγή/φωτό: Το Βήμα

Διαβάστε σχετικά: 
“Οι εφιαλτικοί αριθμοί του αμερικανικού ονείρου”

Σχετικά άρθρα