ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΕΩΝ

«ΠΕΡΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (του Paul Craig Roberts)

democracy2 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

democracy2 - Σόλων ΜΚΟΚάθε μέρα που περνά ενισχύεται η απατηλή εικόνα αυτού που ονομάζουμε Δυτική δημοκρατία.
Σκεφτείτε ότι ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος εξοργίστηκε για το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει για τη δική του μοίρα αντί να αποφασίσει για λογαριασμό του μια χούφτα από τραπεζίτες-μαφιόζους, πολιτικούς και γραφειοκράτες που γλεντούσαν με λεφτά των φορολογουμένων «συνομιλώντας» στο  Γαλλικό θέρετρο των Καννών στη Μεσόγειο. 

Η Ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει για τέταρτη χρονιά μια πτώση και δεν έχει τα απαραίτητα έσοδα για να εξυπηρετήσει το εθνικό χρέος προς ιδιωτικές Ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι τράπεζες δεν θέλουν να χάσουν λεφτά, και έτσι μια χούφτα ισχυρών χρηματιστών έφτασε σε συμφωνία με αντιπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης ώστε να διαγραφεί μέρος του χρέους με αντάλλαγμα κεφαλαιακές επιχορηγήσεις από την ΕΕ και με ταυτόχρονη επιβολή αυστηρής λιτότητας για τον Ελληνικό πληθυσμό. Κόπηκαν μισθοί, αποδοχές, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη ενώ η ανεργία ανεβαίνει σε επίπεδα ύφεσης. Δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται. Δημόσια περιουσία ιδιωτικοποιείται για ψίχουλα. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα λεηλατείται.

Μεγάλος αριθμός Ελλήνων διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα λιτότητας και έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα θυμού που πετάν βόμβες μολότωφ στην αστυνομία. Η Ελλάδα διαλύεται πολιτικά. Ο Ελληνικός λαός διαισθάνεται ότι η Ευρωπαϊκή «διάσωση» δεν διασώζει την Ελλάδα. Διασώζει τις Γαλλικές, Ολλανδικές και Γερμανικές τράπεζες σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που βλέπει την στήριξη και την δύναμη του κόμματός του να διαλύεται, ανακοίνωσε ότι θα δώσει την ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος. Εξάλλου, αυτό είναι που υποτίθεται ότι κάνουν οι δημοκρατίες. Αλλά φαίνεται ότι το «έχουμε ελευθερία και δημοκρατία» δεν πρέπει να το λαμβάνουμε κυριολεκτικά. Είναι απλώς ένα προπαγανδιστικό σλόγκαν με το οποίο οι άνθρωποι κυβερνώνται μέσα από συμφωνίες στο παρασκήνιο που αποφασίζονται από ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι θα φέρει την παρασκηνιακή συμφωνία διάσωσης σε δημοψήφισμα, σόκαρε την Ευρωπαϊκή ιεραρχία, την Ουάσινγκτον και τους επενδυτές. Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο Έλληνας που επιτρέπει τον λαό να αποφασίσει βάζοντας σε δοκιμασία τη συμφωνία; Ποιος άφησε αυτόν τον Έλληνα να ξεφύγει απ’το κλουβί; Δεν είναι τρόπος αυτός να κυβερνώνται οι δημοκρατίες.

Οι χρηματιστές της ΕΕ εξοργίστηκαν με την εκτροπή του Έλληνα πρωθυπουργού από την συνήθη διαδικασία. Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός επαφίεται στον Ελληνικό λαό για να εγκρίνει την συμφωνία, αλλά όχι χωρίς λόγο.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου για δεκαετίες όσον αφορά τη σημασία να «είναι κομμάτι της Ευρώπης». Που σημαίνει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν οι Έλληνες καταλάβουν ότι καταψηφίζοντας τη διάσωση των τραπεζιτών-μαφιόζων σημαίνει έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο θα μάθουν από τώρα μέχρι το δημοψήφισμα, θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας του παρασκηνίου.

Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν. Μια δημοσκόπηση Ελληνικής εφημερίδας δείχνει ότι ενώ το 46% αντιτίθεται στη διάσωση, το 70% θέλει να παραμείνει στην ΕΕ, που οι Έλληνες το βλέπουν ως ζήτημα ζωής και θανάτου.

Αν αυτή η δημοσκόπηση είναι μια αξιόπιστη ένδειξη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια λαμπρή πολιτική κίνηση. Ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει αυτό που εκφράζει με τις βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους. Όταν ο Ελληνικός λαός πρωταγωνιστεί, οι πολιτικοί μπαίνουν στο περιθώριο. Αυτό είναι το στοίχημα που έβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όποια και αν είναι η κατάληξη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ολόκληρος ο δυτικός πολιτικός και επενδυτικός κόσμος σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι ένας πολιτικός, αντί απλά να επιβάλει μια συμφωνία παρασκηνίου, είπε ότι θα αφήσει τον λαό να αποφασίσει. Το να αποφασίσει ο λαός είναι κάτι το ανεπίτρεπτο στις δυτικές δημοκρατίες.

Αν χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις γι’αυτό το μυθικό πλάσμα που λέγεται «δυτική δημοκρατία», σκεφτείτε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις δεν είναι πλέον υπόλογες ενώπιον του νόμου. Για παράδειγμα, συγκρίνετε τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που στιγματίζουν την προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου προέδρου Herman Cain, σε σχέση με την «παράκαμψη» των κατηγοριών για υψηλά κυβερνητικά στελέχη που παραβίασαν ξεκάθαρα τον προβλεπόμενο νόμο.

Ότι ακολουθεί δεν είναι μια υπεράσπιση του Cain. Δεν παίρνω θέση για τις κατηγορίες. Το πραγματικό νόημα είναι διαφορετικό. Στην Αμερική το μοναδικό πράγμα που μπορεί να καταστρέψει έναν πολιτικό είναι το ενδιαφέρον του για σεξ. Ένας πολιτικός, για παράδειγμα, ο George W. Bush, Dick Cheney, Barack Obama, δεν μπορούν να καταστραφούν αν παραβιάσουν νόμους των ΗΠΑ και διεθνείς νόμους ή αν μεταχειριστούν το Αμερικανικό σύνταγμα σαν ένα «απλό κομμάτι από παλιόχαρτο».  Οι Bush και Cheney μπορούν να σύρουν την Αμερική σε πολέμους βασιζόμενοι εξολοκλήρου σε ψέματα και ενορχηστρωμένες απάτες. Μπορούν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου, δολοφονώντας μεγάλο αριθμό πολιτών στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που είναι μια κοροϊδία. Μπορούν να παραβιάσουν Αμερικανικούς και διεθνείς νόμους κατά των βασανισμών απλώς «επειδή το είπε ο πρόεδρος». Μπορούν να ακυρώνουν τον “habeas corpus”, δηλαδή την συνταγματική αναγκαιότητα ότι ένα πρόσωπο δεν μπορεί να φυλακίζεται χωρίς στοιχεία ενώπιον του δικαστηρίου. Μπορούν να αρνηθούν το δικαίωμα για δικηγόρο υπεράσπισης. Μπορούν να παραβιάζουν το νόμο και να κατασκοπεύουν Αμερικανούς χωρίς εντάλματα. Μπορούν να στείλουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο διάολο. Στην ουσία, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπως η γκεστάπο του Χίτλερ και η μυστική αστυνομία του Στάλιν. Αλλά αν δείξουν υπερβολικό ενδιαφέρον για μια γυναίκα ή κάνουν μια ανήθικη πρόταση σε μια γυναίκα, είναι τελειωμένοι.

Πολύ λίγοι σχολιαστές έχουν πει κάτι γι’αυτό. Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν απήγγειλε κατηγορίες στον πρόεδρο Bill Clinton για τα εγκλήματα πολέμου στην Σερβία. Τον κατηγόρησε επειδή είπε ψέματα για μια σεξουαλική του σχέση με μια ασκούμενη στον Λευκό Οίκο. Το ανώτατο δικαστήριο, που είχε πολλές δικές του σεξουαλικές υποθέσεις να υπερασπιστεί, δεν μπήκε καν στον κόπο να προσπαθήσει να αποδώσει κατηγορίες.

Αυτή είναι η Αμερική σήμερα. Ένας πρόεδρος χωρίς καμμιά απολύτως εξουσία, ούτε απέναντι στον νόμο και σίγουρα όχι απέναντι στο σύνταγμα, μπορεί να δολοφονεί Αμερικανούς πολίτες με στοιχεία που δεν βασίζονται πουθενά εκτός από έναν ισχυρισμό ότι αποτελούν «απειλή». Δεν χρειάζεται καμμιά απόδειξη. Καμμιά καταδίκη. Καμμιά κατάθεση στοιχείων σε κανένα δικαστήριο. Απλώς ένας φόνος. Αυτό είναι τώρα κάτι που επιτρέπεται στον Αμερικανό πρόεδρο. Αλλά αν προσπαθήσει να ρίξει στο κρεβάτι οποιαδήποτε γυναίκα που δεν είναι η σύζυγός του, τότε γίνεται ψητή χήνα.

Στην Αμερική δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως βασανισμός, υπάρχει μόνο «ισχυρή ανάκριση». Μια απλή ανταλλαγή λέξεων εξαφάνισε το έγκλημα. Και έτσι ο βασανισμός είναι θεμιτός.

Στην Αμερική σήμερα, ή στην Βρετανία και την ΕΕ, οποιοσδήποτε λέει την αλήθεια αποτελεί «απειλή». Ο Julian Assange του Wikileaks, που δημοσιοποίησε πληροφορίες που διέρρευσαν προς σ’αυτόν από Αμερικανικές κυβερνητικές πηγές τρομοκρατημένες από τις εγκληματικές ενέργειες της Αμερικανικής κυβέρνησης, έχει τώρα εκδοθεί στην Σουηδία, ως αποτέλεσμα της Αμερικανικής πίεσης προς τα Βρετανικά δικαστήρια, και αυτή με την σειρά της, για χάρη της «μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης», θα τον παραδώσει στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας τον νόμο, ώστε να προσαχθεί για κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ο δυτικός «πολιτισμός» έχει τελείως διαφθαρεί από Αμερικανικό χρήμα. Δεν υπάρχει πουθενά τιμιότητα. Για μια δεκαετία η Ουάσινγκτον δολοφονούσε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους χωρικούς και δημοσιογράφους στο όνομα του απατηλού «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Ποια είναι η τρομοκρατία που βλέπει ο κόσμος στην πραγματικότητα; Ο κόσμος βλέπει την τρομοκρατία που το Ισραήλ, προστατευόμενο από την Ουάσινγκτον, επιβάλλει στους Παλαιστίνιους. Ο κόσμος βλέπει την τρομοκρατία που οι ΗΠΑ επιβάλλουν στην Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη, Λατινική Αμερική και τώρα στην Αφρική, με τη Συρία τον Λίβανο και το Ιράν να περιμένουν τη σειρά τους. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δεν είναι παρά μια ενορχηστρωμένη δικαιολογία για την Αμερική και το Ισραήλ που θέλουν να εξασφαλίσουν την ηγεμονία τους ενισχύοντας τις πολεμικές τους βιομηχανίες.

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δώσει το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει για τη μοίρα του. Στην Αμερική ο λαός δεν έχει καθόλου φωνή. Τα πρόβατα πρέπει να προστατεύονται με «ασφάλεια», σκάνερς, παράνομες ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, ακαθόριστες προφυλακίσεις και σεξουαλικές σωματικές έρευνες. Για να εδραιώσει την απάτη «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», η Αμερικανική κυβέρνηση τοποθετήθηκε μόνη της υπεράνω του νόμου.

Η Αμερικανική προσπάθεια να επιτευχθεί η υπευθυνότητα απέναντι στον νόμο που είναι το κίνημα «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ», αν δεν τερματιστεί από το κρύο, τον πάγο και το χιόνι, είναι πιθανό να τερματιστεί από την αστυνομική βία. Μια εξέγερση που μπορεί να ξεκινήσει από προβοκάτορες είναι το μόνο που χρειάζεται ώστε οι διαδηλωτές να μεταμορφωθούν σε «ντόπιους εξτρεμιστές», η νούμερο ένα ανησυχία για την εσωτερική ασφάλεια. Τα κατευθυνόμενα media θα κατασκευάσουν την ιστορία ενάντια στους διαδηλωτές και τα πρόβατα θα την πιστέψουν.

Η αστυνομία έχει στρατικοποιηθεί από την Ουάσινγκτον. Η αστυνομία των κοινοτήτων δεν αντιπροσωπεύει πλέον το τοπικό κοινό που πληρώνει τους μισθούς της. Η τοπική αστυνομία αντιπροσωπεύει τον πόλεμο της Ουάσινγκτον κατά της Αμερικής.

Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες είναι ύποπτοι. Όποιος περνάει από την ασφάλεια του αεροδρομίου το γνωρίζει αυτό. Ο μόνος νόμος στον οποίο υπακούει η Αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι καν νόμος. Είναι μια γραφειοκρατική ρύθμιση που αποτρέπει, ακόμη και σε περίοδο πολέμου, οποιαδήποτε ενέργεια κατασκευής προφίλ υπόπτου, με βάση την εθνικότητα ή την χώρα καταγωγής.  

Κατά συνέπεια, όλοι οι ντόπιοι Αμερικανοί υπερπατριώτες είναι ύποπτοι όταν επιβιβάζονται στα αεροπλάνα. Οι Αμερικανοί που έχουν εξουσιοδότηση υψίστης ασφαλείας, σκανάρονται ή υπόκεινται σεξουαλικά σε σωματική έρευνα. Η ασφάλεια του αεροδρομίου δεν ξεχωρίζει έναν «τρομοκράτη» από έναν αναλυτή της CIA, έναν ανώτατο αξιωματικό ή έναν γερουσιαστή.

Μέλη της κυρίαρχης ελίτ με ισχυρές διασυνδέσεις, όπως ο Michael Chertoff, μπορούν να πλουτίσουν, πουλώντας σκάνερς στους φορολογουμένους «για να προστατευτεί το κοινό από τους τρομοκράτες».

Οι μόνοι τρομοκράτες που θα υποστούν οι Αμερικανοί είναι αυτοί που χρηματοδοτούνται από τα δικά τους φορολογητέα δολάρια μέσα στην «δική» τους κυβέρνηση. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πραγματικό κίνδυνο, δεν έχει πιθανότητα να επιβιώσει. Η Αμερική μπορεί να είναι μια στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά δεν υπάρχει πλέον ως ελεύθερη χώρα με μια κυβέρνηση που να λογοδοτεί και έναν κυρίαρχο νόμο.

Υστερόγραφο: Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το δημοψήφισμα για το πακέτο διάσωσης που υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η δημοκρατία δεν έχει κανένα ρόλο να παίξει στην απόφαση. Είπαν στην Ελλάδα να ψηφίσει τη συμφωνία ως έχει αλλιώς θα φύγει από την ΕΕ. Ο υποταγμένος πρωθυπουργός προειδοποίησε το Ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο μόνος τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ είναι να υποκύψει στην διαταγή.

(δημοσιεύθηκε στο counterpunch στις 4/11/11)

Πηγή/φωτό: Ανιχνεύσεις