ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Fwtovoltaiko podhlato - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

Fwtovoltaiko podhlato - Σόλων ΜΚΟΈνα πρωτοποριακό ποδήλατο που στις δύσκολες περιστάσεις θα μπορεί να κινείται με τη βοήθεια του ήλιου παρουσίασε στις 22-09-11 στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνολογικής Ερευνας Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Βασ. Κικής.

«Το ηλιακό ποδήλατο, όπως μας εξήγησε ο κ. Κικής», βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες. Συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Ευφυής” και η δική μας ιδέα σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκό πάνελ».

Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 Volt και ηλιακό πάνελ που θα έχει τη μορφή προστατευτικού καλύμματος.

Περίπου σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και το ηλιακό ποδήλατο θα μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και στην αγορά.

Σ.ΚΟΥ.

Πηγή/φωτό: Ελευθεροτυπία – E-net

Φωτό: Το ηλιακό ποδήλατο, που παρουσιάστηκε στις 22-09-2011 στην Κοζάνη, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής

Σχετικά άρθρα