1

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών οικολογικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργανώνει καθαρισμό βυθού στην περιοχή του Πανοράματος Λαυρεωτικής, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Η πανέμορφη και όχι τόσο γνωστή αυτή παραλία έχει χαρίσει πολύ όμορφες εικόνες στους αυτοδύτες που την επιλέγουν για τις δραστηριότητες τους. Δυστυχώς όμως, την ομορφιά του βυθού του πανοράματος, έρχονται να αμαυρώσουν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί σε αρκετά σημεία της περιοχής.

Οι Υδροναύτες δεν μπορούν να προσπεράσουν αυτές τις εικόνες.

Στόχος μας, η πλήρης αποκατάσταση του κόλπου του Πανοράματος Λαυρεωτικής, και η συγκέντρωση όλων των ρύπων που επιβαρύνουν το οικοσύστημα, καταστρέφουν την βιοποικιλότητα και δίνουν στον βυθό την εικόνα υποβρύχιας χωματερής.

Σύμμαχοι μας, η αγάπη μας για τον υδάτινο κόσμο και η διάθεση όλων αυτών που συμμετέχουν κατά καιρούς στις δράσεις μας.

Ελάτε να γίνουμε ΜΑΖΙ, μέρος της λύσης και να προσπαθήσουμε να κάνουμε και τον βυθό της περιοχής, ένα πραγματικό ΠΑΝΟΡΑΜΑ ομορφιάς και χρωμάτων.

Είναι η μόνη εικόνα που του αξίζει να έχει.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στις 09.00, στον Προφήτη Ηλία Λαυρεωτικής και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραλία του Πανοράματος, οπού θα πραγματοποιηθεί η δράση μας.

Πηγή/φωτό: http://ydronaftes.gr/el/index.php