ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ: “ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ 2011” ΛΕΕΙ Ο Π.Ο.Υ.

sharelife give blood - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

sharelife give blood - Σόλων ΜΚΟΣήμερα 14 Ιουνίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και με σύνθημα «Περισσότερο Αίμα Περισσότερη Ζωή» επιδιώκει να δείξει την επείγουσα ανάγκη να γίνουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο «σωτήρες ζωής» με την ένταξη τους στους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, μεταδίδοντας συγχρόνως την ιδέα στις νεώτερες γενεές. 

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας αφιλοκερδώς 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.


Εκτιμάται πως οι εθελοντές αιμοδότες παγκοσμίως είναι περίπου 93 εκατομμύρια για όλους τους τύπους αίματος και τo 50% όλων των δωρεών συλλέγεται από τις αναπτυγμένες χώρες.

Ο μέσος όρος είναι 45,4 δωρεές ανά 1000 άτομα στις αναπτυγμένες χώρες, σε σύγκριση με τις αναπτυσσόμενες που είναι 10,6 και στις λιγότερο αναπτυγμένες που είναι 3,6 ανά 1000 άτομα πληθυσμού. Η αναλογία δωρητών αίματος είναι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού σε 77 χώρες.

(Πηγή: Ελευθεροτυπία)
Φωτό: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

14 Ιουνίου 2011

Σχετικά άρθρα