ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

AΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΙΑ: ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

kallia vivlio - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

kallia vivlio - Σόλων ΜΚΟΗ προστασία και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων είναι αναγκαία προϋπόθεση της  βιώσιμης ανάπτυξης και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Οι υδατικοί πόροι απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας που αποτελούν τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του αιώνα μας. Φαινόμενα ρύπανσης, ξηρασίας και πλημμύρες εμφανίζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές, δικηγόρους, τεχνικούς, υπαλλήλους της διοίκησης, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παρουσιάζεται με εύληπτο και εύχρηστο τρόπο η ισχύουσα ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για τους υδατικούς πόρους.

Ο αναγνώστης ενημερώνεται: 
α) για τη νομοθεσία, 
β) για τον τρόπο ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, γ) για τις επιβαλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, 
δ) για τα δικαιώματα που διαθέτει ο πολίτης ενώπιον των ελληνικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 
ε) για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων στην παραγωγή ενέργειας, 
στ) για τη συμβολή του επιχειρησιακού προγράμματος για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) στην προστασία των υδατικών πόρων, 
ζ) για πηγές περαιτέρω πληροφόρησης.

Η Αγγελική Καλλία είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές Master στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και Διδακτορική Διατριβή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος. Διετέλεσε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων, συνεργάτης της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) στη Βόννη και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος (EEB) στις Βρυξέλλες. Έχει γράψει πλήθος άρθρων όσον αφορά στο δίκαιο αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και σημαντικό αριθμό βιβλίων.

Είναι επίσης καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος και Γενική Γραμματέας του διεθνούς Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Inten-Synergy.

www.kallialaw.gr, e-mail: info@kallialaw.gr 

10 Iουνίου 2011

Σχετικά άρθρα