1

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΑΛΟΓΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Όταν οι γονείς της Ρεγγίνα Μάγιερ της έσβησαν κάθε ελπίδα να της αγοράσουν άλογο, η πολυμήχανη 15χρονη από το Λάουφεν της Γερμανίας δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Προκειμένου να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να ιππεύσει, μετέτρεψε μία αγελάδα, με το όνομα Λούνα, σε άλογο ιππασίας.


Ωρες προπόνησης, τόνοι κερασμάτων, καλοπιάσματα και χάδια έδωσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα: όχι μόνο κάνει τις δύο τακτικές μακρές διαδρομές στην εξοχή της νότιας Γερμανίας, τώρα υπερπηδά και αυτοσχέδια εμπόδια από καφάσια και βαμμένους κορμούς δέντρων.
«Νομίζει ότι είναι άλογο», λέει η 15χρονη Ρεγγίνα αστειευόμενη, την ώρα που καθόταν στην ασπρο-καφετιά αγελάδα. Όλα άρχισαν περίπου δύο χρόνια πριν, λίγο αφότου γεννήθηκε η Λούνα στην φάρμα των Μάγιερ στο Λάουφεν, μερικά λεπτά από τα σύνορα με την Αυστρία.

Ξεκίνησαν με περιπάτους στα δάση, κατά την διάρκεια των οποίων η Λούνα φορούσε χαλινάρι. Τότε η Ρεγγίνα σιγά σιγά έκανε την αγελάδα να συνηθίσει στην ανθρώπινη επαφή και τον εξοπλισμό της ιππασίας.

Εξι μήνες αργότερα, ήταν η ώρα να ανακαλύψει πόσο ανταποκρινόταν η Λούνα με αναβάτη στην πλάτη της. Η 15χρονη κάθισε σε μία σέλα και όλα πήγα όπως σχεδίαζε.

Η Λούνα και η Ρεγγίνα είναι τώρα αδελφές ψυχές, περνούν μαζί τα περισσότερα απογεύματα από την ώρα που η 15χρονη επιστρέφει σπίτι από το σχολείο.

Η εκτεταμένη καθημερινότητά τους περιλαμβάνει περιποίηση, χαϊδέματα, άλματα και μία ώρα ιππασία. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και το χειμώνα, οπότε και η Ρεγγίνα ρίχνει μία κουβέρτα πάνω από την Λούνα για να την κρατά ζεστή.

«Εχει πολλή δουλειά όλο αυτό, αλλά το απολαμβάνω», λέει η Ρεγγίνα.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν. Τώρα η αγελάδα Λούνα ανταποκρίνεται στα προστάγματα όπως «ξεκίνα», «στάσου» και «κάλπασε».

Η 15χρονη εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα αποκτήσει ένα άλογο και ίσως σύντομα το κάνει. Ομως, όπως λέει η ίδια, η Λούνα θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

(Πηγή/Φωτό: Έθνος)