ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“PIGIS” OR “GIPSIES” ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ

Angela Merkel - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

https://youtu.be/XAddKFW5Cuc

Της Μιχαλούς (Από το Ποντίκι)

        Και τι δεν έχουμε ακούσει εδώ και ένα χρόνο…πότε μας λένε λαμόγια, η Μέρκελ μας χαρακτηρίζει τεμπέληδες και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Τελευταία ακούσαμε και τον όρο  γουρούνια (PIGS), ακρωνύμιο που χρησιμοποιήθηκε επίσημα  για αναφορά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, σε ότι αφορά τα οικονομικά (μας) στραβοπατήματα!!!      


        Τώρα μας λένε και γύφτους… Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Jamie Dimon, ο οποίος μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζάς του, αποκάλεσε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία “GIPSIES” (τσιγγάνους).
        Η αναφορά αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον όρο PIGS, διότι ορισμένες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, απαγόρευσαν στους αναλυτές και τα στελέχη τους να χρησιμοποιούν τον υποτιμητικό όρο “PIGS” (γουρούνια).

       Ωστόσο το ακρωνύμιο Gipsies δεν αρέσει στους Ευρωπαίους, διότι υπάρχει φορτισμένη σχέση με τις μειοψηφίες που ανάλογα με την καταγωγή τους ονομάζονται τσιγγάνοι, Ρομά ή αλλιώς. Μάλλον προτιμούν το “PIGIS” (ομόηχο της λέξης γουρουνάκια)!!!
       Και τελικά μαλλιοτράβιουνται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι για το πώς θα μας στολίζουν…Ρε δε πάτε να …!!!

Φωτό:Wikimedia
26 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά άρθρα