1

Η ΑΝΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Η ΑΝΙΜΑ δηλώνει την αγανάκτηση και απογοήτευσή της για τις αντιδράσεις που έχει εγείρει το υπό κατάθεση  νομοσχέδιο για την Προστασία της Βιοποκιλότητας, ως προς τις διατάξεις που προσπαθούν να οριοθετήσουν την εκτός σχεδίου δόμηση στις Προστατευόμενες Περιοχές.


        Οι αντιδράσεις αυτές, προερχόμενες από μέλη του Κοινοβουλίου, καθιστούν εμφανές ότι η προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζει να απαξιώνεται από ορισμένους εκπροσώπους του έθνους, παρά τα μεγάλα λόγια που μοιάζουν να έχουν γίνει κοινός τόπος τα τελευταία χρόνια.

        Διαφαίνεται δε ότι δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό πως η ανάπτυξη, παγκόσμια αλλά και τοπικά, δεν γίνεται πλέον με τους όρους της δεκαετίας του ’60. Η οικονομική μεγέθυνση δεν προϋποθέτει την οικοδομική δραστηριότητα, αλλά ούτε και συνεπάγεται αιτιοκρατικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αντιθέτως, η διαφύλαξη του ελληνικού φυσικού κεφαλαίου είναι σήμερα μεγαλύτερης σημασίας από ποτέ. Και η εκτός σχεδίου δόμηση είναι από τους βασικότερους παράγοντες καταστροφής της ελληνικής φύσης.

         Εκφράσεις όπως …«δεν µπορεί να σκεφτόµαστε πού θα γεννήσει ο πελεκάνος και να τινάζεται στον αέρα το αναπτυξιακό σχέδιο µιας περιοχής»… μας προβληματίζουν ιδιαίτερα για το μέλλον της διατήρησης της πολύτιμης ελληνικής φύσης και για το κατά πόσον, τον 21ο αιώνα, έχει γίνει κατανοητό σε όσους όφειλε ότι η μοίρα όλων των πλασμάτων στον πλανήτη είναι κοινή.



  Anima

24 Ιανουαρίου 2011