ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WIKILEAKS: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΩΝ Γ.Τ.Ο. ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ

wkleaks - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

wkleaks - Σόλων ΜΚΟΤην ανάγκη πληροφοριών για την κατεύθυνση πολλών αφρικάνικων χωρών προς την υιοθέτηση των γ.τ.ο. αποκάλυψε η διαρροή διπλωματικών εγγράφων των Η.Π.Α., μέσω του Wikileaks, κάτι που χαρακτηρίστικε ως επιβεβαίωση της εξωτερικής πολιτικής για τη προώθηση της βιοτεχνολογίας.


        Η εκτεταμένη ροή πληροφοριών που προέκυψε από την αποκάλυψη διπλωματικών εγγράφων των Η.Π.Α. μεταξύ άλλων περιείχε και την επιβεβαίωση πραγμάτων σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας που ήταν λίγο,πολύ γνωστά. Σε έγγραφο που περιγράφει τις προτεραιότητες για τη συλλογή πληροφοριών στο Μπουρούντι, τη Ρουάντα, τη Δημοκρατία του Κονγκό και άλλοι στην περιοχή, ένας απο τους στόχους είναι “η κυβερνητική αποδοχή των γ.τ. τροφίμων και διάδοση των γ.τ. καλλιεργειών.”

        Ο στόχος συγκαταλέγεται μεταξύ των πληροφοριών που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ήθελε  να ανακαλύψούν οι μυστικές υπηρεσίες, σχετικά με τις γεωργικές πολιτικές των τοπικών κυβερνήσεων, τα στατιστικά των γεωργικών αποδόσεων, την βελτίωση των υποδομών, τα δεδομένα σχετικά με την αποδάσωση και την απερήμωση, τα ζητήματα του νερού κ.α.

        Το περιοδικό Grist αναφέρει σχετικά ότι “η σχέση αγάπης συμβούλων του Στεϊτ Ντιπαρτμεντ με την βιοτεχνολογία και την σχετική βιομηχανία,  καθώς και οι δηλώσεις του διευθυντή του USDA ότι οι γ.τ.ο. θα ταΐσουν τον κόσμο ήταν ήδη γνωστά. Παρόλαυτά είναι ακόμα ντροπή να βλέπει κανείς ότι οι αρχικατάσκοποι μας συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για την Monsanto. Δεν είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν;”

(Πηγή-Φωτό: BiotechWatch.gr)

15 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά άρθρα