1

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ BLOG ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΥΡΙΑΖΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΣΗ

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του φυσικού και ειδικού σε συστήματα επικοινωνιών Δημοσθένη Κυριαζή στον Γιάννη Ζήση. Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της εκπομπής «Αναλόγιο» στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη νέα γενιά τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου οι οποίες αποτελούν πεδίο με εξαιρετική θεσμική και τεχνολογική δυναμική με αυξανόμενη επίδραση στην καθημερινότητα και σε μια σειρά τομέων σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό.

Οι νέες μορφές επικοινωνίας μπορούν να αποτελέσουν «ευλογία» σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή αν χρησιμοποιηθούν ευρύτερα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ίσως όμως και «εφιάλτης» αν χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά, από λίγους. Επιπλέον, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα της ηθικής τα οποία πρέπει να περιβάλλον την χρήση των νέων τεχνολογιών, ο έλεγχος που πολλές φορές επιχειρείται αλλά και το φλέγον επίσης ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων…

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τεχνολογία, αλλά οι θεσμοί…

(Ο Δημοσθένης Κυριαζής σπούδασε  φυσική και ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύθηκε στην Αγγλία σε Ραδιοηλεκτρικά Δίκτυα  Μικροκυμάτων και στις ΗΠΑ σε Συστήματα Δορυφορικών Επικοινωνιών.  Διατέλεσε  Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του  ΟΤΕ και σύμβουλος τηλεπικοινωνιών στο ΥΠΕΘΟ και στην  ΕΕΤΤ. Ασχολήθηκε με  την αλληλεπίδραση ψηφιακής τεχνολογίας- δημοκρατίας και έγραψε τα βιβλία:  “Η Αναγέννηση της Δημοκρατίας”, “Η  Άμεση Δημοκρατία στην Τηλέρια” και “Ψηφιακή Δημοκρατία” (Εκδόσεις Πατάκη 2002, Πατάκη 2005 και Ένωσης Ελλήνων Φυσικών 2009). 

ΜΚΟ Σόλων

27 Σεπτεμβρίου 2010