1

ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ;

Την περασμένη εβδομάδα εννέα χελώνες ταξίδεψαν με την AEGEAN για τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Μονάδα Εξωτικών και Αγρίων Ζώων του Νοσοκομείου της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. 

      Η AEGEAN υποστηρίζει το έργο της συγκεκριμένης μονάδας του Πανεπιστημίου και, έτσι, σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ που είχε φιλοξενήσει τις χελώνες του είδους Testudo marginata στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών, τις μετέφερε δωρεάν και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη τις παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρίας για να τις οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής. 

      Η συμβολή της Σχολής στην περίθαλψή τους θα είναι καθοριστική, καθώς τα ζώα φέρουν σοβαρά τραύματα και κατάγματα στα κελύφη. 

Η ομάδα των φοιτητών, με επικεφαλής τη Δρ. Αναστασία Κομνηνού, ανέλαβε αμέσως τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και παρασιτολογικών εξετάσεων και θα προχωρήσει στην οστεοσύνθεση κελύφους σε όσες φέρουν κατάγματα. Οι φοιτητές της ομάδας, εξ άλλου, χάρη στη συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ έρχονται σε επαφή με ζώα της ελληνικής πανίδας και έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών αλλά και στο χειρισμό τους, που απαιτεί εξειδικευμένη εμπειρία.

(Πηγή: Αnima)

1 Ιουνίου 2010