1

ΔΙΑΛΕΞΗ: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΩΡΑ; ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;», με τον καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιο

Στα πλαίσια του Κύκλου «Φιλοσοφία & Κοινωνία», ο καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος, παρουσιάζει στις 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, τη διάλεξη: «Κοινωνία και Περιβάλλον, Τώρα; Με την Κρίση;», στην αίθουσα Ν. Σκαλκώτας, στο Megaron Plus. Ο κ. Τάσιος θα υποστηρίζει ότι τώρα ιδίως, μέσα στην οικονομική ύφεση, η ελληνική Κοινωνία έχει συμφέρον να δώσει προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
      Ο καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος εκφέρει δημόσιο λόγο για πάνω από 50 χρόνια, διδάσκοντας σε πανεπιστήμια, συγγράφοντας βιβλία και αρθρογραφώντας στον ελληνικό τύπο.

Παλαιότερες διαλέξεις του καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου, στα πλαίσια του κύκλου: «Φιλοσοφία & Κοινωνία».
1. «Οι κοινωνίες των Ζώων» , 18 Μαρτίου 2010, ώρα 19.00, αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Η μελέτη των Κοινωνιών των ζώων μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη για τη μελέτη της κοινωνίας των ανθρώπων η οποία αποτελεί το αντικείμενο αυτού του κύκλου διαλέξεων. Στην εναρκτήρια διάλεξη γίνεται λόγος για τις χαρακτηριολογικές συμπεριφορές των ζώων μέσα στην Ομάδα τους, καθώς και για τις ευαισθησίες τους και τις επικοινωνιακές τους ικανότητες- με έμφαση στο θέμα της γλώσσας των ζώων.

2. «Ανατομία Ήθους και Πολιτικής», 22 Απριλίου 2010, ώρα 18.00, αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Η διερεύνηση της ρίζας του ηθικού ενεργήματος κατά τη δόμηση του Εγώ και ως πηγή ηδονής στο πλαίσιο της Αυτοσυντήρησης και της Αυτοεπιβεβαίωσης του Είναι, αποτελεί το θέμα της δεύτερης διάλεξης του κύκλου «Φιλοσοφία & Κοινωνία». Γίνεται αναφορά στους δείκτες ηθολογικής επάρκειας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, ενώ διερευνώνται και οι ηθικές συνιστώσες του Πολιτικού ενεργήματος. Τέλος, παρουσιάζεται πολιτική πρόταση 15ετούς Σχεδίου Ηθοπαιδείας.

Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. 
Η διανομή των δελτίων αρχίζει μιάμιση ώρα πριν  από την έναρξη της εκδήλωσης.

Πηγή: Μέγαρο Μουσικής