ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

refugee boat - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

refugee boat - Σόλων ΜΚΟ

H 18η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους Μετανάστες· στους ανθρώπους αυτούς που για διάφορους λόγους άφησαν τον τόπο τους και τώρα ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τους ανθρώπους που συνεισφέρουν καθημερινά με την εργασία τους στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας, στους ανθρώπους που απασχολούνται σε ξεχασμένα επαγγέλματα, που υποστηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και στηρίζουν ενεργά την ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή. Είναι η αφορμή να καλωσορίσουμε τα ήθη και τα έθιμα που έφεραν μαζί τους φέρνοντας πιο κοντά μας μακρινούς πολιτισμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένας στους δέκα συνανθρώπους μας δεν έχει γεννηθεί στη Ελλάδα. Το γεγονός αυτό ορίζει μια νέα πολυπολιτισμική πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σωστά. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να ενταχθούν ομαλά οι μετανάστες στην κοινωνία μας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στην PRAKSIS καθημερινά, επικεντρώνουμε τη δράση και τα προγράμματα μας με στόχο την ένταξη αυτών των ανθρώπων, που συνήθως αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και δυσκολίες ως προς την κατεύθυνση αυτή. 
Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΜΚΟ Praksis

(Πηγή: ΜΚΟ Praksis)

18 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά άρθρα