1

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τι να πούμε για τις αμμοληψίες του Αλιάκμονα; Επί δύο χρόνια, μόνο στον πάπα της Ρώμης δεν απευθυνθήκαμε εγγράφως. Μας αντιμετώπισε η διοίκηση όλη, κάθε μορφής, με … εγγραφή.

        Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, έγιναν μάχες. Όχι γιαλαντζί. Μέχρι και ξύλο από τους παράνομους εργολάβους αμμολήπτες, με την στήριξη της Νομαρχίας.
         Αφού δεν καταλάβαιναν διαφορετικά, άρχισαν οι ομορφιές. Πρώτα, αδειάσαμε τρία τσουβάλια αμμοχάλικα, μέσα στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη.

        Ούτε έτσι έβαλαν μυαλό. Όταν ήρθαν όλοι οι «στόχοι¨για ενημέρωση για το ΕΣΠΑ, τους τα ΕΣΠΑσαμε. Επτά σάκοι τώρα ααμμοχάλικα, πανω στο τραπέζι των ενημερωτών.
       Πάντως, τις αμμοληψίες, τις σταματήσαμε πλήρως. 100%. Οι μηνύσεις βροχή όμως. Από Περιφερειάρχη, Νομάρχη και όλους τους Δημάρχους του Νομού Ημαθίας. Προσεβλήθησαν, λέει, από αυτό που κάναμε. Πρωτόδικα, φάγαμε πέντε μήνες. Πάμε για εφετείο. Όμως καταθέσαμε κι εμείς μήνυση γιατί είπαν του κόσμου τα ψέματα στη Δίκη. Ακόμη, άλλα έλεγε ο ένας, άλλα ο άλλος.

Με λίγα λόγια, και χωρίς υπερβολές, εδώ δεν βράζουμε γλυκό κουταλιού περγαμόντο. Ο τόπος θέλει λύσεις. Αποτέλεσμα και όχι θέσεις και προτάσεις.

Θέλει το αναγκαίο, για να σταματήσει το  έγκλημα. Με οποιοδήποτε κόστος.

Αν χάσουμε τον Αλιάκμονα, είναι τεράστια ζημιά….

(Πηγή: Οικολογική Ομάδα Βέροιας)

26 Νοεμβρίου 2009