ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ATZENTA

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΩΜΗ: «ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ».

water 1 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

water - Σόλων ΜΚΟΕκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης — ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ /ΦΩΚΙΔΑ
«ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ»
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009 ώρα 19.00

Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων «Το Νερό Πηγή ζωής», αφιερώνει την εκδήλωση του 2009 στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης, το οποίο αν και σταμάτησε να λειτουργεί σαν σχολείο από τον Ιούνιο του 1981, δεν έπαυσε να αποτελεί κέντρο μνήμης, συνάντησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο χωριό μας.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν κέντρο μάθησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και παρατηρητήριο προστασίας του δάσους, του νερού, των οικισμών, των προστατευόμενων περιοχών NATURA καθώς και της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής μας.

Σήμερα, που τα χωριά μας έχουν ελάχιστους μονίμους κατοίκους, και κανένα σχολείο δεν λειτουργεί, είναι ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε όλοι, και να προσφέρουμε την προσωπική μας εργασία, ώστε να αναπτυχθεί ξανά ο τόπος, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και γιατί όχι, να ξαναλειτουγήσει το Σχολείο μας με νέα παιδιά.

Ας γίνει λοιπόν το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης, Κέντρο Πολιτισμού, μνήμης, εργασίας, πληροφόρησης, διαλογισμού και επικοινωνίας όλων όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Στην ολόδροση Στρώμη Φωκίδας του Δήμου Καλλιέων, στις πηγές του ποταμού Μόρνου, την καρδιά της ορεινής Παρνασσίδας, «Οικοσυστήματα και ανθρώπινη ευημερία στην ορεινή Φωκίδα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, τη Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Φωκίδας και του Δήμου Καλλιέων, σε συνεργασία με το Σύλλογο των απανταχού Στρωμιτών & το Σύλλογο Στρωμιτών Φθιώτιδας η « Κρύα Βρύση».

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19.00 στο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης, το πρόγραμμα της οποίας για φέτος περιλαμβάνει:
α/ Το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης Χθές-Σήμερα-Αύριο
β/ προβολή του ντοκιμαντέρ «Κυνήγι Θησαυρού»
γ/ διάλεξη με θέμα «Εξόρυξη βωξίτη στη Γκιώνα Θεσμικό πλαίσιο – Επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη ζωή του τόπου» Τάσος Αφέντης, Μεταλλειολόγος Ε.Μ.Π. Μέλος της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας 
δ/ Ενημέρωση Συλλόγων, απόψεις- προτάσεις για την αξιοποίηση των υποδομών, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.
Πληροφορίες στα τηλ. 6932897934, 6972839693, 6944358824 – email petsotas@mfa.gr

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων 
Το Νερό Πηγή Ζωής 2005-2009
Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης
Έχει την ευχαρίστηση να σας καλέσει στην εκδήλωση: ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ «ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ».
Δημοτικό Σχολείο Στρώμης — Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Π ΡΟ Γ Ρ Α Μ Μ Α
Το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Στρώμης
Χθες – Σήμερα – Αύριο
19.00 – 19.20 
Προβολή ντοκιμαντέρ «Το κυνήγι του Θησαυρού»
19.20 
Τάσος Αφέντης, Μεταλλειολόγος Ε.Μ.Π.
Μέλος της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας
«Εξόρυξη βωξίτη στη Γκιώνα
Θεσμικό πλαίσιο – Επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη
ζωή του τόπου»
20.15 
Ενημέρωση Συλλόγων, απόψεις-προτάσεις για την
αξιοποίηση των υποδομών, προστασία του
περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής
20.45 Μουσική βραδιά

(Πηγή: e-ecology.gr)