ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ: Ένας Κόσμος Ελεύθερος από κάθε μορφή βίας!!

kosmos 1 min dsc 3737 300 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

kosmos 1 min dsc 3737 300 - Σόλων ΜΚΟΤο αίτημά τους για ένα κόσμο ελεύθερο από κάθε μορφή βίας  εξέφρασαν το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 άνθρωποι από όλο τον κόσμο σε 300 πόλεις,  μεταξύ των οποίων και δέκα Ελληνικές, σχηματίζοντας με τα σώματά τους το σύμβολο της ειρήνης. Σε όσες πόλεις δεν ήταν αυτό εφικτό λόγω κακοκαιρίας αυτό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ συμμετείχε στην διοργάνωση του σχήματος της ειρήνης στην πόλη της Λαμίας και θα δώσει το παρόν για την ίδια εκδήλωση στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 2009.

 Για την κινητοποίηση στην πόλη της Λαμίας εργάστηκαν η ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21 αιώνα, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας Λαμίας, η οργάνωση Κόσμος χωρίς Πολέμους, ο φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και  με τη συμπαράσταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ρούμελης του ΤΕΙ Λαμίας και του Εργατικού κέντρου.

 Το αίτημα των ανθρώπων για μη βία, σε όλες τις μορφές της, έρχεται σε μια φάση ωρίμανσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, μετά την συνειδητοποίηση των ψυχολογικών, πολιτιστικών, οικονομικών, θρησκευτικών, και πολιτικών  αιτιών  που οδήγησαν στον όλεθρο του Β Παγκόσμιου πολέμου.  Έναν πόλεμο από τον οποίο προέκυψαν ο ΟΗΕ και ο  καταστατικός χάρτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα μεγάλο ρεύμα εθελοντισμού σχεδόν ανύπαρκτο πριν το 1914 και οι διεθνείς διασκέψεις ως μέσο επίλυσης διεθνών προβλημάτων. Σήμερα τόσα χρόνια μετά τον πόλεμο αυτό, μερικοί έχουν ξεχάσει την ουσία των γεγονότων  και των επεισοδίων του και δαιμονοποιώντας άτομα και καταστάσεις, ασκούν μια πολιτική δυο μέτρων και δύο σταθμών, βασισμένη σε πολιτικές σκοπιμότητες.

  ok paidaki 300 1 - Σόλων ΜΚΟΤο αίτημα για μη βία έχει πλέον ωριμάσει γιατί οι άνθρωποι είναι πλέον ενήμεροι του γεγονότος ότι το πρόβλημα είναι κατά βάση ανθρωπολογικό και δεν αφορά αποκλειστικά μια ιδεολογία ή ένα κράτος. Το αίτημα για ειρήνη δεν είναι πλέον ομιχλώδες ούτε αφελές απέναντι στη δύναμη του κακού. Το ζητούμενο είναι ένας κόσμος ειρήνης που προκύπτει ως φυσικό αποτέλεσμα της εξασφάλισης για όλους, συνθηκών ελευθερίας από το φόβο, ελευθερίας από την φτώχεια και ελευθερίας έκφρασης και πίστης, όπως τόσο εύστοχα είχε πει ο Φρ. Ρούσβελτ.

 

Ραντεβού τον Οκτώβριο του 2009

Για τη ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ, 
Μπέλεσης Αλέξανδρος

Σχετικά άρθρα