ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 2008/2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

vraveio neotitas 2008 2009 - Σόλων ΜΚΟ
image_pdfimage_print

vraveio neotitas 2008 2009 - Σόλων ΜΚΟ

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν νέοι ηλικίας 16-18 από τα κράτη μέλη της ΕΕ, υποβάλλοντας τις ιδέες τους σχετικά με την αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική.

  Η τρίτη έκδοση του βραβείου Νεότητας 2008/2009, είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη ανάπτυξη στην Αφρική. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νέοι ηλικίας 16-18 ετών από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει με την μορφή αφίσας ή βίντεο.

Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο διαδίκτυο ή να τις στείλουν ταχυδρομικώς. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η Μάιου 2009.         Φέτος έχει δημοσιευθεί επιπρόσθετο διδακτικό υλικό στη σχετική δικτυακή πύλη για να δοθεί η ευκαιρία στα σχολεία να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω. Στο τμήμα της βιβλιοθήκης της ιστοσελίδας,  οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν να βρουν υλικό για την καλύτερη κατανόηση του ζητήματος της συνεργασίας για την ανάπτυξη, κυρίως μέσα από την μελέτη περιπτώσεων που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

         Σε μια συνοπτική έκδοση μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη μιας χώρας της κεντρικής Αφρικής. Η μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων βοηθά τους καθηγητές και τους μαθητές να εργαστούν στην μελέτη της περίπτωσης και να καταλήξουν σε λογικές λύσεις.         Η μελέτη της περίπτωσης και η μεθοδολογία παρέχονται από το Europe Aid, μια υπηρεσία συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαχειρίζεται τα προγράμματα εξωτερικής βοήθειας.

         Οι  νικητές και οι επιλαχόντες κάθε κράτους μέλους της ΕΕ, θα προσκληθούν μαζί με τους καθηγητές τους , για 2 ημέρες στη Στοκχόλμη, κατά τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης”, τον Οκτώβριο 2009. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει την τελετή παράδοσης του βραβείου στους μαθητές. Οι νικητές θα επισκεφθούν επίσης μια χώρα της Αφρικής. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευκαιρία, όπου οι μαθητές θα αποκτήσουν αντίληψη εκ των έσω για την αναπτυξιακή εργασία, καθώς η ομάδα των μαθητών θα επισκεφθεί έργα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. 

        Για την ενημέρωση σας, τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης σε εθνικό επίπεδο, το οποίο συντονίζεται από το European Schoolnet στις Βρυξέλλες. Στην συνέχεια, μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, των τεχνών και της τεχνολογίας της επικοινωνίας και της πληροφορίας, θα επιλέξει τους εθνικούς νικητές και τους επιλαχόντες. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εξής ιστοσελίδα: http://www.dyp2008.org

(Πηγή: europa.eu)

 
6 Φεβρουαρίου 2009

Σχετικά άρθρα